Schimbari majore in programul rabla! Sunt foarte importante daca esti interesat de subiect

programul rabla 2020

Anul 2020 a adus cu sine schimbari importante, de care conducatorii auto trebuie sa stie, mai ales atunci cand aleg sa se desparta de masinile personale pentru a-si cumpara unele mai bune si mai moderne. De exemplu, autoritatile au decis sa schimbe regulile jocului pentru Rabla 2020. Cum? Raspunsul, in randurile de mai jos!

Cum vede Ministrul Mediului Programul Rabla?

La inceputul anului 2020, Ministrul Mediului din Romania declara deschis despre Programul Rabla ca este unul dintre cele mai longevive proiecte din tara si ca pe parcursul anului curent isi propune sa puna la bataie mai bine de 60.000 de vouchere. Programul a demarat in luna martie, iar pentru Rabla Plus s-a dorit o crestere de 10-20% a numarului de vouchere acordate, valoarea unui singur voucher fiind de pana la 10.000 de euro.

Bugetul Programului

Statisticile referitoare la Rabla arata ca bugetul alocat in acest an este unul record, care atinge pragul de 405 milioane de lei, valoarea primei de casare ramanand, insa, la 6.500 de lei per autoturism, adica aproximativ 1.340 de euro. Soferii au, insa posibilitatea de a obtine si un bonus, in functie de masinile de care vor sa se desparta. Din dorinta de a veni in sprijinul conducatorilor auto, oficialii i au decis inclusiv simplificarea procedurii prin care soferii pot beneficia de voucherele Rabla.

Ce modificari survin la nivelul Programului?

Incepand de la finele lunii iulie a anului 2020, dosarele de acceptare depuse de persoanele juridice, dar si dosarele de validare ale producatorilor auto, respectiv a dealerilor auto pot fi trimise prin intermediul postei electronice.

Reprezentantii AFM au anuntat ca aceasta masura se poate aplica si in cazul contestatiilor. Este vorba despre o schimbare care ii ajuta pe soferi sa scurteze din timpul pe care altfel l-ar fi petrecut in trafic pentru a ajunge la institutiile abilitate si sa elimine cu totul perioada pe care ar fi petrecut-o la coada, tinand cont de interesul sporit pentru Program.

Masinile noi nu pot instrainate pentru cel putin 1 an

Pe lista modificarilor de care soferii mai trebuie sa stie se numara si faptul ca atunci cand cumpara un autoturism prin Rabla de anul acesta nu au dreptul de a-si vinde masinile pentru cel putin un an de zile. Ministrul Mediului sustine ca este important sa se asigure ca autoturismele vor ramane in traficul din tara si ca nu vor fi instrainate, astfel incat efectele pozitive sa se vada la nivelul Romaniei. Mai mult, soferii isi pot cumpara si motociclete cu propulsie electrica, aceasta solutie fiind una eficienta pentru diminuarea nivelului de poluare din trafic.

Expertii ODAT recomanda tuturor conducatorilor auto care sunt interesati sa obtina vouchere prin acest Program sa se informeze foarte bine in legatura cu noile conditii pe care trebuie sa le indeplineasca, astfel incat sa poata investi ulterior in masinile sau motocicletele pe care si le doresc. Detalii aici: https://www.odat.ro/programul-rabla/. Toate masurile de schimbare a Programului urmaresc incurajarea soferilor sa se bucure de autoturisme bune, care sa aiba un nivel de poluare cat mai mic si, in acelasi timp, sa le asigure confortul pe care si-l doresc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *