Avantajele folosirii unei tigăi basculante profesionale

Preparea, gătitul și servirea mâncării în cantitate mare poate fi descurajant pentru unele unități de catering.

Nu numai că trebuie să aibă un gust uniform cât mai bun, dar trebuie pregătită în niște condiții igienico-sanitare impecabile, pentru a se asigura că oamenii ce le consumă nu se îmbolnăvesc.

Firmele care servesc hrană unui grup mare de oameni (precum ar fi hotelurile, cantinele de spitale și școli) își pot eficientiza activitatea mult mai bine, dacă au în dotare un astfel de echipament HoReCa. Deci, a investi într-o tigaie basculantă poate crește randamentul personalului din bucătărie atât de mult, încât cei în cauză se pot întreba cum de au putut găti până acum cantități imense de alimente fără un asemenea echipament de productivitate mare!

În acest echipament, cunoscut și sub numele de tigaie oscilantă sau basculantă se pot găti cantități mari de alimente. Plus că la final se poate înclina, pentru a transfera mai ușor mâncarea din ea.

Chiar nu contează, dacă ești un bucătar de talie mondială sau un voluntar la un eveniment grandios: dacă nu faci mâncarea rapid și sigur, consumatorii nu vor fi mulțumiți. 

Iată doar câteva avantaje ale tigăilor oscilante: 

1. Sunt extrem de versatile

Atunci când nu ai dotările culinare potrivite, pot apărea probleme, atunci când gătești mâncare în cantități imense. Dar niște tigăi înclinabile pot fi de mare ajutor în acest sens.

Odată ce ai terminat de preparat un lot de alimente, se curăță foarte ușor și poți prepara orice altceva ai nevoie în continuare, fie că este vorba de gătire prin fierbere, prăjire etc. 

2. Sunt foarte sigure în utilizare

Bucătarii sunt renumiți pentru arsuri, umflături, vânătăi, tăieturi întâmplate la locul de muncă. Este firesc să se întâmple asta, din moment ce se lucrează cu obiecte fierbinți și echipamente ascuțite.

Tocmai de aceea, unul dintre cele mai bune lucruri cu privire la tigăile cu înclinare este că sunt foarte sigure de manevrat.

Mecanismul de înclinare adaugă, de asemenea, un plus de siguranță. Când se transferă alimentele calde din tigaia basculantă în alte recipiente, bucătarul nu va trebui să intre deloc în contact cu alimentele. Aceasta înseamnă că practic nu există nicio șansă să se ardă. 

3. Sunt foarte eficiente 

Tigăile înclinabile se vor încălzi foarte repede și vor oferi mai mult timp de gătit noi și noi serii de alimente. Mai puțin timp de așteptare pentru mâncare înseamnă și clienți mai fericiți.

De asemenea, sunt foarte eficiente în ceea ce privește consumul de energie. Datorită modului în care sunt proiectate, există foarte puține pierderi de căldură. Aceasta înseamnă că stratul de căldură de la suprafață este mai uniform și, pe cale de consecință, se folosește mai puțină energie calorică pentru a o menține la temperatura necesară. 

4. Se pot transfera alimentele cu ușurință

Tot ce trebuie să se facă este să se încline tigaia oscilantă și să se scoată mâncarea din vasul de gătire. Nu numai că poți transfera mâncarea mai ușor, dar o poți face și mult mai repede, cu pierderi mai mici. Când adaugi toți acești factori, rezultă că, per total, se economisesc bani frumoși din bugetul firmei! 

5. Tigăile oscilante sunt ușor de curățat 

Nu este nimic mai rău ca bucătar, decât să petreci ore în șir cu gătitul, apoi să depui mai mult efort pentru a freca vasele, tigăile și echipamentele gastronomice. Dar, dacă se folosește o tigaie înclinabilă, personalul nu va mai trebui să își facă griji cu privire la această muncă în plus.

Funcția de înclinare a tigăii facilitează gătitul, dar și curățarea! Tot ce trebuie să faci este să înclini tigaia înainte, să scurgi orice ulei și grăsime și apoi să cureți tigaia. Curățarea devine mai simplă decât oricând.

Dacă ești interesat să achiziționezi o tigaie de înclinare comercială pentru afacerea ta, aruncă o privire la selecția TC Romania Crown Cool. Transportul este gratuit! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *