Avantajele orezului brun

Avantajele orezului brun

Trecerea de la orezul alb la orezul brun vă poate reduce riscul de diabet, potrivit unui studiu publicat în „Arhivele Medicinii Interne” în ianuarie 2011. Nu numai că orezul brun are beneficii pentru sănătate, dar este și mai hrănitor decât orezul alb, deoarece este un bob întreg, făcându-l cea mai bună opțiune.

Macronutrienți

O porție de 1 cană de orez brun conține 218 calorii, 4,5 grame de proteine, 1,8 grame de grăsimi și 45,8 grame de carbohidrați, inclusiv 3,5 grame de fibre. Porția de aceeași dimensiune de orez alb conține 242 de calorii, 4,4 grame de proteine, 0,4 grame de grăsimi și 53,2 grame de carbohidrați, cu doar 0,6 grame de fibre. Orezul brun oferă mai multe fibre cu mai puține calorii și, deși conține puțin mai multe grăsimi, doar 0,3 grame din acea grăsime sunt saturate.

Vitamine

Orezul brun este o sursă bună de tiamină, niacină și vitamina B-6. Fiecare porție conține 0,2 miligrame de tiamină și 2,6 miligrame de niacină, sau 13 la sută din valoarea zilnică, și 0,3 miligrame de vitamina B-6, sau 15 la sută din DV. Orezul alb este îmbogățit pentru a înlocui unele dintre vitaminele B pierdute în timpul procesului de rafinare, astfel că conține cantități ușor mai mari din aceste vitamine și niveluri mult mai ridicate de acid folic, oferind 45% din DV comparativ cu 2% din orezul brun. Aceste vitamine B sunt importante pentru a transforma alimentele pe care le consumați în energie și pentru a vă menține pielea și părul sănătoase.

Minerale

Consumul de orez brun vă ajută să creșteți aportul de minerale esențiale mai mult decât consumul de orez alb. Fiecare porție de orez brun vă oferă 86 de miligrame de magneziu sau 22 la sută din DV și 150 de miligrame de fosfor sau 15 la sută din DV. Orezul alb furnizează doar 24 de miligrame de magneziu și 69 de miligrame de fosfor. Magneziul este esențial pentru funcția imunitară, musculară, cardiacă și nervoasă, iar fosforul este necesar pentru funcția rinichilor și pentru dinții și oasele puternice.

Beneficii pentru sănătate

Într-un studiu publicat în articolweb.ro, când participanții au consumat orez brun, au avut niveluri mai mici de glucoză în sânge după masă decât atunci când au consumat orez alb, cu un efect mai mare observat la participanții cu diabet participanților sănătoși. Acest efect poate fi rezultatul unor niveluri mai ridicate de fibre, polifenoli, acid fitic și uleiuri găsite în orezul brun. Cerealele integrale, cum ar fi orezul brun, vă pot reduce, de asemenea, riscul de boli de inimă, cancer, probleme gastrointestinale și obezitate.

Articol optimizat pentru motorul de cautare Google de centruldebusiness.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *