Avantajele si dezavantajele unui generator electric

Ne bazam intreaga viata pe electricitate. Telefoanele, computerele, electrocasnicele, televizoarele si in general majoritatea dispozitivelor si produselor pe care le folosim folosesc electricitate. Din pacate, electricitatea nu este inca prezenta peste tot si chiar si atunci cand este, poate sa genereze o serie de probleme. Daca reteaua electrica la care esti conectat prezinta fluctuatii sau daca pur si simplu nu ai o sursa de energie electrica disponibila, generatorul electric este o solutie cat se poate de atractiva. Cu multiple optiuni de constructie, acesta reuseste sa transforme energia obtinuta prin arderea combustibilului lichid in energie electrica.

Daca nu esti convins ca un generator de curent electric este o achizitie inteligenta, urmatoarele informatii s-ar putea sa te convinga.

Avantajele generatorului de curent electric

  1. Este un echipament rezistent, care poate sa fie depozitat oriunde, atunci cand nu ai nevoie de el. Singura conditie este sa il tii intr-un loc ferit de frig si de umiditate.
  2. Vine intr-o varietate mare de modele. Poti opta atat pentru generatoare statice, ideale pentru intreaga locuinta, cat si pentru generatoare mobile, pe care le poti purta cu tine peste tot;
  3. Poate fi echipat cu functii care mai de care mai interesante, cum ar fi cea de protectie a aparaturii electrica conectate la el sau cea de pornire automata;
  4. Este simplu de utilizat. Indiferent ca alegi un generator de curent care porneste cu sfoara, automat sau la cheie, pornirea si oprirea sunt foarte simple. In ceea ce priveste utilizarea, nu trebuie sa faci nimic decat sa il alimentezi din cand in cand si sa te bucuri de el;
  5. Are o autnomie ridicata. Autonomia unui generator de curent electric poate ajunge chiar si la mai mult de 24 de ore cu un rezervor plin cu benzina sau de motorina;
  6. Atata vreme cat sunt respectate instructiunile producatorului, nu are nevoie de intretinere speciala.

Care sunt dezavantajele unui generator electric?

Pe langa avantaje exista si cateva dezvantaje, care pot fi tinute sub control, insa. La anumite generatoare zgomotul poate sa fie destul de ridicat, asadar, atunci cand cauti sa achizitionezi un astfel de produs este bine sa te orientezi spre unul cat mai silentios.

Un alt dezavantaj este dat de faptul ca exista riscul sa alegi un generator cu randament scazut, care sa nu faca fata solicitarilor din partea consumatorilor.

Per total insa, generatoarele de curent electric sunt solutii ieftine si eficiente.

Daca te incanta ideea unui generator electric, cei de la https://www.azrmag.ro/ au cateva optiuni foarte bune, pe care le poti achizitiona la un pret atractiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *