Germania scade alerta sanitară impusă de pandemie: Avem motive de optimism

Reuters informează că Institutul Robert Koch a decis scăderea alertei sanitare cu un nivel. Această alertă, implementă din cauza pandemiei de coronavirus, a trecut de la ”foarte mare” la ”mare”.

”Avem motive de optimism”, a anunţat Jens Spahn într-o conferinţă de presă comună cu directorul RKI Lothar Wieler, care a apreciat că situaţia se îmbunătăţeşte.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut marţi cu 1.785, la 3.682.911, potrivit RKI.

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 a crescut cu 153 la 88.595 de la începutul epidemiei.

Restricțiile dure nu vor fi prelungite

Cancelarul Germaniei a anunțat că Germania iese treptat din lockdown. În contextul scăderii considerabile a numărului de noi infectări cu coronavirus, Angela Merkel a anunţat la Berlin că se va renunţa treptat la aşa-numita frână de urgenţă, în vigoare la nivel federal.

Coronavirusul mai există, chiar dacă, din fericire, incidenţa scade. Trebuie să fim şi în continuare mai responsabili decât am fi dacă pandemia n-ar exista. Frâna de urgenţă la nivel federal a fost limitată până la data de 30 iunie. Dacă va exista însă o altă evoluţie datorată mutaţiilor, ceea ce nu ne dorim, atunci mecanismul va putea fi oricând reactivat.”, spune aceasta.

Sursă foto: Dreamstime