„Avertisment” pentru rău-platnici: Crucile din cimitirul din Alba Iulia, vopsite cu portocaliu / Ce spune primăria

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Mai multe cruci din cimitirul municipal din Alba Iulia au fost marcate, înainte de Ziua Morților, cu vopsea portocalie de către reprezentanții societății care administrează cimitirul, fiind vizate locurile de veci pentru care nu au fost achitate taxele, scrie Alba 24. Poliția a deschis dosar penal, iar primarul Gabriel Pleșa spune că se „delimitează total”.

Cruci vopsiteFoto: Alba 24

Poliția Alba a anunțat că în 3 noiembrie polițiștii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu pentru infracțiunea profanare de morminte. Conform polițiștilor, reprezentății societății care administrează cimitirul ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului, invocând neplata taxelor de către concesionarii locurilor de veci.

h2. Ce spune administratorul firmei care gestioneză cimitirul

Bogdan Ion, administratorul firmei Corona, care gestionează cimitirul a confirmat pentru Alba24 că polițiștii au fost la fața locului.

”Din cele aproximativ 6.000 de morminte, vreo 50 sunt cu taxele neplătite de mai bine de 10 ani sau nu au plătit niciodată, iar multe au dreptul de folosință (de 25 de ani – n. red.) expirat. Aceste locuri trebuie redate în circuit” a susținut Bogdan Ion.

El a adăugat că inițial pe mormintele aflate în această situație au fost așezate niște plăcuțe informative, iar semnalizarea lor cu vopsea portocalie a venit ulterior, ca „o măsură mai vizibilă”, luată înainte de Ziua Morților, când lumea merge la cimitir.

Primarul se delimitează

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleşa, a criticat duminică, pe Facebook, decizia societăţii care administrează Cimitirul Municipal, spunând că este „lipsit de umanitate” și că primăria „se delimitează total”:

  • „Primăria nu a fost informată, în prealabil, despre iniţierea acestei acţiuni, aşadar şi eu, în calitate de primar, dar şi instituţia pe care o conduc, ne delimităm total de acest demers al reprezentanţilor societăţii, care vor răspunde în faţa legii, în cauză fiind deschis deja deschis un dosar penal.
  • Somarea la plată a proprietarilor acestor locuri de veci trebuie făcută într-un mod decent, civilizat şi care să nu încalce nici legea, nici demnitatea”.
spot_imgspot_img