VIDEO Un „analist” militar rus spune că tinerii de 18 ani trebuie trimiși pe front: „Așa nu plătim pensii văduvelor”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un invitat în una dintre emisiunile difuzate de Komsomolskaya Pravda argumentează că pe front vor trebui trimiși tineri de 18 ani deoarece în cazul recruților mai în vârstă Rusia va trebui să plătească pensii văduvelor și copiilor lor dacă sunt uciși în luptă.

Nou moment edificator in mass-media rusaFoto: Captura video

Ivan Pankin, gazda emisiunii, îl întreabă pe invitat despre afirmații anterioare ale sale potrivit căreia armata rusă profesionistă nu este potrivită pentru actuala amploare a luptelor duse pe fronturile din Ucraina.

„Nu este adecvată pentru bătălii de această magnitudine. S-a dovedit ‘subit’ după eliberarea teritoriilor (n.r. o referință la teritoriile ucrainene anexate de Rusia) a fost creat un front de 1.000 de kilometri. O armată contractuală de 150.000 de oameni nu poate ține acest front domestic și nu poate avansa în același timp. Ei nu pot, este fizic imposibil”, răspunde Dmitri „Goblin” Puciov, prezentat de Pravda drept un „traducător de filme și video”.

Motivul pentru care acesta a fost invitat de jurnaliștii ziarului să își exprime opiniile cu privire la situația de pe front din ipostaza de analist militar, pe lângă faptul că este o personalitate cunoscută în Rusia, pare să aibă legătură cu faptul că a crescut în familia unui ofițer în perioada Uniunii Sovietice și a servit ca șofer timp de 6 ani în armată.

„Nu sunt destui oameni, nu sunt destule arme, nu există suficiente lucruri din orice. Din acest motiv s-a declarat mobilizarea parțială”, insistă Puciov, deplângând apoi că Rusia nu a fost pregătită pentru războiul declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie.

„În al doilea rând, sau poate de fapt că primul, ce se va întâmpla dacă el nu se termină rapid? Ce vom face atunci?”, întreabă retoric analistul militar de ocazie.

„150.000 nu vor fi destui. Da, va trebui să creăm o armată a oamenilor normali în care toată lumea care este aptă să servească va trebui să o facă minim doi ani sau 3 ani în Marină. Nu se poate să fii antrenat într-un stagiu mai scurt”, explică el.

„Analistul” militar spune că rușii mai în vârstă au consumat prea mult alcool să mai fie apți pentru serviciul militar

„Apoi se va dovedi că acei recruți de 18 ani vor trebui trimiși pe front să ia parte la lupte. În loc să încorporezi bărbați de 40 de ani cu studii superioare, o afacere, o soție și 3 copii, a căror moarte pe front ar duce la necesitatea plătirii unei pensii soției, copiilor etc. vor merge cei de 18 ani”, spune Puciov, cunoscut în Rusia pentru dublarea unor filme celebre de la Hollywood.

Youtube i-a șters contul de pe platforma sa video în luna august a acestui an din cauza încălcării standardelor comunității.

„Nu contează cât de cinic sună asta, ei vor trebui trimiși. Nu poți ocoli asta, nu există nicio cale”, insistă Puciov cu privire la „soluția” sa.

„Toate acele discuții despre oameni care au luptat anterior și au servit în puncte fierbinți…Cetățeni, aveți o înțelegere clară asupra condiției fizice a unui bărbat rus în vârstă de 40 de ani? Sau de 50 de ani? Poate el fugi, sări sau dormi pe pământul rece? Cum este prostata sa? Cum sunt rinichii săi după un consum constant de alcool? Ce e el pentru voi, un fel de monstru? Nu”, își continuă invitatul pledoaria.

„Copiii vor trebui să meargă să servească în armată. Ei vor servi timp de doi ani și vor lua parte la lupte. Aceasta este singura cale. Iar asta este tipul de armată la care ne putem aștepta, asta cred eu”, conchide Dmitri „Goblin” Puciov.

Urmărește ultimele evoluții din a 256-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img