Banca Centrală din Coreea de Sud vrea să lanseze propria monedă digitală! Va fi construită o platformă pilot – Capital

Banca Centrală din Coreea de Sud vrea să lanseze propria monedă digitală!

Banca Centrală din Coreea de Sud a transmis că este în căutarea unui partener care să analizeze aspectele practice ale lansării, făcând astfel primul pas în domeniu, notează reuters.com

Trebuie menționat că eforturile instituției vin după ce răspândirea criptomonedelor, precum Bitcoin și nu numai, a deschis posibilitatea schimbării modului în care operează sectorul financiar, notează sursa menționată.

Platforma respectivă va conține simulări ale băncilor comerciale

Totodată, băncile centrale din țări precum China, Marea Britanie sau Suedia caută să dezvolte monede digitale, pentru a-și moderniza sistemele financiare, drept răspuns la declinul folosirii numeralului și ca o modalitate de a accelera tranzacțiile interne şi externe.

Platforma respectivă va conține simulări ale băncilor comerciale și ale punctelor de vânzare cu amănuntul, iar testele vor include plata prin intermediul telefoanelor mobile, transferul de fonduri și efectuarea de depozite, a transmis Banca Centrală din Coreea de Sud.

De asemenea, programul pilot se va desfășura din august până în decembrie anul acesta și ar putea fi extins într-o a doua fază anul viitor.

Bitcoin va câștiga 250.000 de dolari în 2021

Luni a fost lunea neagră în lumea criptografică după ce piețele au pierdut peste jumătate de trilion de dolari în spațiul activelor. Bitcoin era deja în scădere săptămâna trecută, cu 30% față de maximul din aprilie, după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că compania sa nu va accepta plățile criptomonedei.

Totuși, fostul manager de fonduri speculative Goldman Sachs, Raoul Pal, spune că rămîne la obiectivul său de preț de 250.000 de dolari, deoarece va acționa „combustibilul pentru rachete”. „Cred că Bitcoin va depăși cu mult peste 250.000 de dolari în următoarele 12 luni și ETH [Ethereum] va depăși cu mult peste 20.000 de dolari”, adaugă Pal.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *