Bani pentru reabilitarea locașurilor de cult ale Bisericii Ortodoxe Române din Harghita

Asemenea anilor precedenți și în acest an Consiliul Județean Harghita a organizat concursuri de proiecte menite a finanța activitatea cultelor istorice din județ.

Astfel, prin intermediul programului consiliului județean de sprijinire a cultelor, azi s-au semnat contractele de finanțare pentru reabilitarea, renovarea locașurilor de cult aparținătoare Bisericii Ortodoxe Române, Episcopiei Ortodoxe a Covasnei și Harghitei. Consiliul județean a alocat în acest scop 168 mii lei bani care vor fi utilizați de către parohiile ortodoxe din localitățile Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Bălan și Frumoasa pentru lucrări de reparații, renovare, reabilitare a bisericilor, capelelor, clădirilor care aparțin cultului ortodox din județ.

„Biserica are un rol important în procesul de dezvoltare socială a comunităților din județ acesta este motivul pentru care consiliul județean sprijină activitatea desfășurată de culte încă din anul 2010, valoarea finanțării fiind proporțională cu numărul enoriașilor aparținători fiecărui cult din județ”, a afirmat Borboly Csaba adăugând că se dorește ca la fel cum în județul Harghita este sprijinită activitatea bisericii ortodoxe, la fel să se întâmple și în acele județe în care populația maghiară este minoritară și aparține altui cult religios decât cel ortodox.

Toate solicitările eligibile înaintate în acest an de către reprezentanții bisericii ortodoxe au fost finanțate, iar pe viitor se dorește ca procesul de elaborare a proiectelor să fie unul mai susținut și să poată fi utilizate fondurile avute la dispoziție în acest sens.

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *