Biden pare să minimizeze riscurile generate de obiectele suspecte depistate în spaţiul aerian al SUA

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Nu avem dovezi că avem de-a face cu o creştere bruscă a numărului obiectelor suspecte depistate în spaţiul aerian. Observăm mai multe acum parţial datorită faptului că am luat măsuri pentru suplimentarea radarelor”, a afirmat preşedinele Biden, conform site-ului Axios.com.

Preşedintele Statelor Unite a precizat că evaluările comunităţii serviciilor de informaţii arată că obiectele suspecte care au fost doborâte nu prezentau riscuri de securitate. „Cel mai probabil, erau baloane care au legături cu firme private, pentru scopuri recreative sau ale institutelor de cercetare”, a subliniat Biden.

Liderul de la Casa Albă a anunţat că va aborda tema balonului chinez doborât de armata americană într-o discuţie cu preşedintele Chinei, Xi Jinping, fără a preciza când va avea loc. „Sper să putem aprofunda această temă”, a insistat preşedintele SUA.

Anterior, Administraţia SUA a comunicat că nu există indicii că cele trei obiecte doborâte de armata americană săptămâna trecută ar face parte din programul de spionaj al Chinei. „Fără a analiza aceste obiecte, nu putem spune ce erau, dar, până acum – şi insist că până acum – nu am observat indicii sau orice altceva care să arate specific că ar face parte din programul de spionaj cu baloane al Chinei sau că au fost implicate clar în eforturi externe de colectare a informaţiilor”, a declarat marţi John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă. Kirby a subliniat că principala ipoteză de lucru este că cele trei obiecte doborâte erau baloane comerciale, admiţând însă că deocamdată nu a revendicat nimeni dreptul de proprietate asupra acestora.

Armata americană a doborât, pe 10 februarie, un obiect suspect depistat în spaţiul aerian al Statelor Unite, în largul statului Alaska. Pe 11 februarie, un alt aparat de zbor a fost doborât în cadrul unei operaţiuni efectuate în comun, deasupra Canadei, de avioane militare canadiene şi americane. Pe 12 februarie, un alt aparat suspect a fost doborât în statul american Michigan.

Incidentele au avut loc după ce, pe 4 februarie, armata americană a doborât un balon chinez în Oceanul Atlantic, în largul coastelor statului Carolina de Sud. Pentagonul a anunţat că era un balon de spionaj, dar Administraţia de la Beijing a susţinut că era un dispozitiv „civil” pentru „cercetare”, în principal în domeniul meteorologic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img