Bill Gates a redevenit cel mai bogat om din lume – International

Fondatorul Microsoft Bill Gates l-a depășit vineri pe CEO-ul Amazon Jeff Bezos, urcând pe primul loc în topul celor mai bogate persoane din lume, cu 110 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index, citat de CNN și Mediafax.

Este pentru prima dată când cofondatorul Microsoft ocupă primul loc în ultimii doi ani. El l-a depășit pentru scurt timp pe Bezos luna trecută, după ce Amazon a raportat că profitul său pentru cele trei luni care se încheie în septembrie a scăzut cu aproape 28% față de anul precedent.

Gates a urcat pe prima poziție deoarece acțiunile Microsoft au crescut cu aproape 48% în acest an, ceea ce a contribuit la creșterea valorii pachetului său în companie. În octombrie, Microsoft s-a calificat, în defavoarea Amazon, pentru un contract de cloud computing de 10 miliarde de dolari cu Pentagonul, adăugând o tensiune suplimentară cursei averilor dintre Gates și Bezos.

Bezos, care anul acesta a renunțat la o parte semnificativă din pachetul său de acțiuni Amazon după ce s-a despărțit de soția sa MacKenzie Bezos, se află acum pe locul doi, cu o avere netă de 108,7 miliarde de dolari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *