Black Friday 2020 – Una dintre cele mai mari companii de curierat spune că numărul de colete a fost cu 30% mai mare decât în 2019 – IT

Companiile de curierat fac bilanțul ultimului Black Friday și anunță livrări record. Weekend-ul care a urmat Black Friday a consemnat cel mai mare număr de livrări din acest an, creșterile de volume raportate de compania de curierat DPD România fiind importante: un număr dublu de colete față de o zi normală, o creștere de peste 10% față de cea mai aglomerată perioadă din lockdown (aprilie-mai) și de 30% față de perioada Black Friday de anul trecut.

Plata cu cardul la curier a fost cu 25% mai utilizată față de luna precedentă, în vreme ce modalitatea de plată cu cardul online a fost preferată în cazul a 45% din numărul total de comenzi. De asemenea, reprezentanții companiei de curierat anunță o creștere cu 81% față de precedentul Black Friday a livrărilor în dpdBox, lockerele celor de la DPD România.

Home & Deco, jucăriile și articolele pentru copii sunt categoriile de produse aflate în topul livrărilor. Urmează produsele cosmetice și fashion, cărțile și articolele sportive. În topul livrărilor s-au mai aflat electronicele, produsele de birotică și de bricolaj.

În ceea ce privește clasamentul celor mai activi e-shopperi din România, cele mai multe colete au fost livrate în București (23,57%), Cluj-Napoca (4,80%), Timișoara (4,57%), Constanța (3,76%), Brașov (3,27%) și Iași (3,10%). DPD România a efectuat de asemenea un număr important de livrări în Ploiești (2,55%), Craiova (2,45%), Oradea (2,39%) și Arad (2,21%).

Firmele de curierat spun că se așteaptă la noi creșteri ale valuri de livrări, pentru că urmează o perioadă aglomerată în ceea ce privește cumpărăturile online: ziua de Black Friday din majoritatea țărlor europene, care va fi în 27 noiembrie, și Sărbătorile de iarnă.
„Știm din alți ani că există foarte mulți români care sunt atenți la ofertele de Black Friday ale magazinelor online din Europa. Ne așteptăm ca la Black Friday-ul Internațional să înregistrăm creșteri de aproximativ 40% la expedierile din Europa spre România”, spune Karla Codrea, CEO DPD România.

Compania de curierat DPD România face parte din DPDgroup și este activă pe piața locală din 2008, după preluarea Pegasus Courier. Compania are 1.800 de angajați pe plan local.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *