Boeing concediază 10% din angajaţii celei mai mari uzine – Companii

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Producătorul american de avioane Boeing va renunţa la 10% din angajaţii celei mai mari uzine din Statele Unite din cauza crizei provocate de noul coronavirus, potrivit anunţului făcut miercuri de CEO-ul companiei, citat de Reuters.

„Am început să luăm măsuri pentru a reduce numărul de angajați cu aproximativ 10% printr-o combinație de plecări voluntare, dar şi concedieri”, a spus Calhoun.

Boeing este prima companie mare care anunţa săptămâna trecută repornirea producţiei, în condiţiile în care preşedintele Trump insistă ca business-urile să se repună pe picioare începând cu 1 mai, după o pauză de câteva săptămâni impusă de criza coronavirus.

Totuşi, producătorul de aeronave a anunţat că muncitorii se vor întoarce la muncă în etape, începând de luni.

Iar anunţul vine în ciuda faptului că majoritatea companiilor aeriene nu mai au zboruri în această perioadă, aproape 14.000 de avioane sunt la sol în întreaga lume, adică 63% din flota globală, comenzile pentru 150 de avioane au fost anulate în martie, iar 41 în februarie.

Boeing are circa 160.000 de angajaţi la nivel mondial dintre care 66 sunt infectati cu noul coronavirus, iar 124 au fost infectaţi, dar s-au vindecat.

Uzina din Washington va restarta producţia pentru modelele de avioane 747, 767, 777 și 787.

spot_imgspot_img