Imagini de groază în Austria după ce un tren plin de copii şi adolescenţi a căzut într-un râu. Accidentul a provocat rănirea a cel puţin zece persoane. Totul s-a întâmplat chiar cu o zi înainte de începutul vacanţei şcolare, informează vineri dpa.

Accident groaznic în Austria

Potrivit celor de la Crucea Roşie, mai mult de zece persoane au fost rănite uşor în accidentul care a avut loc în provincia Salzburg. În tren se aflau peste 50 de copii și adolescenți, notează presa din Austria.

Accidentul a survenit la puţin timp după orele 07:00 (05:00 GMT), lângă Kendlbruck. Din primele informații, incidentul a survenit pe fondul pagubelor create în urma unei furtuni puternice în regiune. Un vagon al unui tren regional a căzut aproximativ 4 metri peste terasamentul râului Mur şi s-a oprit în apele lui, potrivit postului public austriac ORF.

Cauzele accidentului feroviar

Potrivit serviciului pentru situaţii de urgenţă, şinele de tren erau acoperite cu rădăcini sau ceva similar după o furtună. Majoritatea celor 50 de pasageri erau copii sau tineri, care se duceau în oraşul Tamsweg, importantă destinaţie pentru elevii din regiunile învecinate.