Bulgaria plănuiește să ridice carantina obligatorie de 14 zile pentru turiștii din majoritatea statelor UE / România se află printre ele – Coronavirus

Bulgaria plănuiește să ridice carantina obligatorie de la 1 iunie pentru turiștii din majoritatea statelor UE, dar nu pentru cei care vin din state cu mari epidemii de Covid-19, a spus vineri un oficial al Sănătății, relatează Reuters.

Carantina va rămâne obligatorie pentru călători din Suedia, Belgia, Irlanda, Portugalia, Italia, Spania și Malta, a spus oficialul, care a adăugat că aceeași măsură este valabilă și pentru Marea Britanie, care este în perioada de tranziție după părăsirea blocului UE.

Angel Kunchev, inspector-șef pe sănătate, a spus că grupul operativ a propus guvernului să ridice carantina de la 1 iunie. Dar măsura mai trebuie aprobată de Ministerul Sănătății.

Va rămâne în vigoare interdicția de a intra în țară a persoanelor venite din afara UE.

Bulgaria relaxat majoritatea restricțiilor impuse în martie, permițând restaurantelor, cafenelelor, sălilor de sport și teatrelor să se redeschidă, ridicând totodată și interdicția de a călători între orașe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *