Twitter i-a șters lui Trump o postare în care îi face pe protestatari ”huligani” pentru ”glorificarea violenței” – International

Twitter a blocat postarea lui Donald Trump în care îi numea huligani pe protestatarii din Minnneapolis furioși după uciderea unui bărbat de culoare de către poliție, pentru încălcarea politicii rețelei cu privire la ”glorificarea violenței bazate pe context istoric”.

Președintele Donald Trump i-a numit pe protestatari ”huligani” și l-a criticat pe primarul orașului Minneapolis, numindu-l ”slab”.

”Nu pot să stau deoparte și să privesc ce se întâmplă în acest minunat oraș american, Minneapolis. O lipsă totală de leadership”, a scris Trump pe Twitter, adăugând că ”acești huligani dezonorează memoria lui George Floyd”. ”Când încep jafurile, încep focurile de armă”, a mai spus liderul de la Casa Albă

Potrivit jurnalistului marican Matthew Sheffield, fraza lui Trump ”când începe jaful, încep focurile de armă” este un citat neatribuit al lui Walter Headley, șeful poliției din Miami în 1967. Citatul era o amenințare la adresa cetățenilor supărați că poliția a terorizat un adolescent de culoare, ținându-l atârnat deasupra unui pod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *