Camin privat de nota 10 pentru parintii si bunicii pe care ii iubim

Oricine iubeste cu adevarat simte nevoia sa protejeze. Poate ca nu esti acolo unde se afla persoana care doresti sa fie in siguranta, dar cauti o solutie viabila prin care sa te asiguri va totul va fi bine.

Nu ai cum sa nu iti iubesti bunicii care ti-au oferit tot ce au avut mai bun si care te-au condus cu pricepere pe taramul povestilor. Nu pot uita cum bunica paterna imi spunea poveste dupa poveste, iar eu nu ma plictiseam. Ba aveam povesti favorite pe care o rugam sa mi le spuna de doua-trei ori pe noapte.

Bunica materna ma lua cu ea dupa mure si dupa fragi si imi povestea despre oameni care au fost. Umplea un pahar cu fructe dulci si parfumate, ca sa nu ma intep culegand,  apoi mi-l intindea si ma invita sa stau pe iarba si sa ma ospatez.

Fiecare ma iubea mult si se mandrea cu mine. Eu le mancam primele capsuni din gradina, mie imi dadeau carpetele cusute cu migala, fiindca pe atunci se purtau.

M-au rasfatat cu ceea ce au avut, de aceea nu as putea vreodata sa uit toate acestea. Bunicul matern ma lua la targ si isi lua raspunderea ca va avea grija de mine. Pe atunci targurile erau singurele distractii periodice ale copiilor.

Poate ca ai avut si tu asemenea oameni minunati in jurul tau si ti-au facut fericita copilaria, iar acum doresti sa ii rasplatesti.

Stiai ca si la noi in tara exista un camin privat de patru stele, iar in acel loc, bunicii tai vor fi supravegheati atent si ingrijiti 24 din 24 de ore? Uite poti intra chiar in acest moment pe site-ul oficial a azilului si poti programa o vizionare absolut gratuit, fara sa fii obligat sa iti iei un angajament.

In ziua stabilita, te duci acolo, vizitezi camerele, biblioteca, bucataria si restaurantul, poti discuta cu batranii de la camin si dupa aceea poti decide aducerea bunicilor tai in acest loc.

Vei gasi aici un univers fascinant in care grija pentru om primeaza.

Nici nu stiu cu ce sa incep descrierea acestui camin de patru stele. Te vei indragosti de curte si de gradina, fiindca sunt ingrijite, nu vei vedea o hartie pe jos sau o frunza uscata. Bancile pe care stau bunicii sa admire frumusetile naturii sunt perfect curate si ele.

Apoi imi vine in minte biblioteca, fiindca iubesc cartile. Bunicii gasesc aici opere ale scriitorilor clasici, dar si opere ale celor moderni, capodopere ale literaturii romane si ale literaturii universale.

De la bucataria restaurantului vei simti mirosul ademenitor. Aici se gateste, se face ordine, lumea este fericita si zambeste si zilele bunicilor sunt si ele fericite. De trei ori pe zi primesc ei mancare calda, preparata in bucataria caminului din cele mai proaspete si sa natoase ingrediente. In plus, fiindca organismele vulnerabile consuma multa energie, bunicii primesc si doua gustari.

Peste tot pe unde treci vei vedea camere de luat vederi. Bunicii  sunt monitorizati tot timpul, iar bolnavii de Alzheimer primesc aici ingrijirea speciala de care au nevoie.

Sunt 20 de medici in acest camin de patru stele, pregatiti sa le acorde ingrijire bunicilor bolnavi. Nu trebuie sa iti faci griji ca bunicul tau nu isi va lua pastilele la timp, fiindca va uita, deoarece personalul nu uita si administreaza medicamentele conform schemei.

Camerele in care stau bunicii ofera confort total. Sunt camere de doua paturi pentru cei care nu pot sta singuri. Colegul de camera poate deveni un prieten de nadejde, un prieten pe viata cu care bunicul sau bunica va imparti totul, absolut totul!

Exista si camere cu un pat, in care bunicii se bucura de tot confortul, fiindca li se face ordine in fiecare zi si lenjeriile sunt schimbate des, iar hainele murdare spalate.

Aici se organizeaza mese festive pentru bunicii care isi sarbatoresc ziua de nastere, dar si de sarbatorile religioase bunicii sunt invitati la ospat si este adus si un duhovnic care sa imbarbateze si sa usureze sufletele batranilor.

E liniste, este prea frumos, iar confortul se intretine cu multa munca. Personalul se straduieste mult ca ordinea sa domneasca in acest azil, iar bunicii sa se simta ca in statiune.

Bunicii si parintii nostri merita din plin acest concediu dupa 30-40 de ani de munca.

Sa nu te surprinda, daca aici vei vedea bunicute cochete, coafate si cu unghiile perfecte, domni tunsi modern si proaspat rasi, fiindca igiena personala este pe primul plan.

Bunicii pot solicita ajutor la baie de cate ori au nevoie, personalul va fi receptiv la cererea lor.

Bunicul lasat la casa lui, departe ar trebui sa depuna un efort urias, sa isi faca mancare, sa se duca la cumparaturi, sa aiba grija de casa, de gradina si de animalele din gospodarie. Aici are timp sa citeasca, are cu cine vorbi si se bucura de mancare calda si buna, de carti, de programele de la televizor si de confortul de patru stele de la azil.

Atmosfera aici este destinsa si bunicii se aud razand cu pofta, ceea ce demonstreaza ca se bucura deplin de viata.

Preturile nu sunt mari si trebuie sa le raportam la ceea ce au facut ei pentru noi.

Bunicii si parintii nostri sunt tot ce avem mai de pret. Sa le dam posibilitatea sa aiba o batranete linistita intr-un loc in care sa aiba acces la ingrijire, mancarea sa fie la fel de buna ca la restaurant, iar camera la fel de curata ca la un hotel de lux!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *