Regina Elisabeta și Angela Merkel s-au întâlnit la Castelul Windsor – Capital

Vineri, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a primit-o pe cancelarul german Angela Merkel la Castelul Windsor, notează DPA. Suverana, în vârstă de 95 de ani a purtat o rochie cu flori verzi în momentul în care a întâmpinat-o pe Angela Merkel, se arată în imaginile obţinute de agenţia de ştiri britanică Press Association (PA).

De menționat este faptul că, o audienţă personală cu regina a fost o raritate în timpul pandemiei de COVID-19 şi. În acest context,  o mare onoare pentru cancelarul german care îşi încheie mandatul în toamna acestui an. Amintim faptul că, până acum, regina Elisabeta a participat majoritatea timpului la audienţe virtuale de la Castelul Windsor.

Totuși, pentru Angela Merkel, acesta nu este prima vizită pe care o face suveranei britanice. Cancelarul german a mai fost primit de regină în 2008, dar şi 2014. Totodată, la rândul ei, Regina Elisabeta a mers și ea în vizită la Berlin anul următor.

Amintim faptul că în cadrul summitului G7, Regina Elisabeta a II-a a fost pusă pe glume mari. Ea a fost însoțită de fiul său şi prinţul moştenitor Charles şi soţia acestuia Camilla, precum şi nepotul reginei, prinţul William, şi soţia acestuia, Kate.

În momentul în care liderii prezenţi la summit s-au strâns pentru o fotografie de grup, regina a reuşit să-i facă să râdă.

„Se presupune că trebuie să arăţi ca şi cum te-ai simţi bine?”, a întrebat regina. Premierul Boris Johnson a venit și el la rândul lui cu o replică.

„Da, fără îndoială. Chiar ne simţim bine, în ciuda aparenţelor”, a venit replica premierului britanic Boris Johnson.

Regina Elisabetta a vrut să taie un tort cu sabia

Un alt moment care a trezit interes în accrual summit-ului G7 a fost atunci când Regina Elisabeta a insistat să taie un tort cu sabia. Mai exact, Regina a zâmbit și a glumit cu Catherine, ducesa de Cambridge și Camilla, ducesa de Cornwall, în timp ce a schimbat un cuțit cu o sabie, pentru a tăia un tort la masa organizată la eveniment.

Deși în primă fază sabia i s-a părut destul de grea, ducesa Cornwall i-a recomandat să foloasescă ambele mâini pentru a putea tăia tortul.

“Nu cred că va merge…”, a spus Regina. “Poate dacă folosiți ambele mâini?”, i-a sugerat ducesa de Cornwall.

În momentul în care nu s-a descurcat prea bine cu sabia și a fost ajutată de una dintre ducese, Regina s-a dovedit a fi mai îndemânatică cu un cuțit, potrivit CNN.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *