Căminul de bătrâni – află tot ce trebuie să știi pentru a face alegerea potrivită!

Dacă te afli în situația de a avea nevoie de un cămin bătrânipentru cineva drag din familia ta, fie un părinte sau un bunic, acordă o importanță deosebită discuției cu seniorul înainte de luarea unei astfel de decizii, pentru ca acesta să nu se simtă abandonat, și faceți această alegere împreună!

Află din rândurile de mai jos aspectele importante de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de un camin batrani!

Cum poți evalua necesitatea internării unui senior într-un cămin bătrâni?

Ține cont de următoarele aspecte pentru a putea hotărî dacă internarea într-un azil este cea mai bună soluție pentru persoana care are nevoie de ajutor:

·       Se află în imposibilitatea de a-și asigura igiena personală, dar și a propriei locuințe;

·       Trăiește izolat;

·       Își neglijează tratamentul medicamentos, începând de la nerespectarea dozei, a orelor la care trebuie să le administreze sau chiar uită complet de acesta;

·       Este în imposibilitatea de a-și pregăti hrana;

·       Se alimentează puțin sau deloc, deși nu recunoaște acest aspect;

·       Se simte singur, nu se bucură de o viață socială.

Atmosfera din cămin, un factor de care trebuie să ții cont!

Atmosfera din căminul de bătrâni este foarte importantă pentru bunăstarea seniorului! Începând de la starea de spirit a rezidenților, confortul acestora, interacțiunea dintre ei, dar și programul de vizită, respectiv părăsirea temporară a căminului împreună cu familia, toate acestea sunt aspecte de care trebuie să ții cont, fiind importante pentru confortul seniorului! Starea de spirit a asistentelor și a tuturor angajaților, dar și atmosfera generală sunt deosebit de importante pentru orice persoană care alege să își petreacă timpul într-un loc în care oameni specializați se ocupă de bunăstarea și confortul acesteia!

Personalul instituției, un alt aspect de care să ții cont!

Fă o vizită căminului de bătrâni pe care îl ai în vedere și acordă importanță personalului angajat și comportamentului acestuia! Este important ca personalul să pară prietenos, gata să ajute și, în plus, să fie răbdător cu persoanele pe care le îngrijesc. De asemenea, este important ca întregul personal să interacționeze prietenos cu oaspeții și să li se adreseze pe nume, pentru ca aceștia să se bucure de o atmosferă familiară! În plus, este important ca personalul să poarte uniforme și ecusoane, și luați în considerare numărul de seniori de care trebuie să aibă grijă fiecare angajat!

Serviciile de îngrijire medicală ocupă un loc foarte important!

Începând de la administrarea medicamentelor, programarea vizitelor medicale la medicul specialist, dar și gestionarea urgențelor medicale, toate aceste aspecte sunt importante pentru sănătatea și îngrijirea corespunzătoare a seniorului! În plus, anumite clinici au personal medical specializat pentru bolnavii cu demență sau Alzheimer, iar în timpul nopții sau în weekend o asistentă medicală este prezentă și veghează asupra nevoilor rezidenților!

Serviciile puse la dispoziție de azil

Este important ca într-un azil de bătrâni să existe spații pentru recreere, dar și existența unor activități sociale pentru ca seniorii să aibă posibilități variate de a-și petrece timpul! În plus, pentru confortul acestora, un avantaj major ar fi posibilitatea creării propriului program, începând de la ora de trezire, de masă, până la ora de culcare!

Online, pe batranetifericite.ro, ai la dispoziție servicii de calitate pentru ajutorul celor dragi care nu mai au posibilitatea de a se îngriji singuri și au nevoie de un spațiu confortabil, de îngrijire medicală și supraveghere, dar și de activități recreative care să le îmbunătățească starea de spirit! Pune în balanță toate aspectele de care trebuie să ții cont atunci când ești în căutarea unui azil de batrani pret bunși alege înțelept, ținând cont ca seniorul să fie mulțumit de serviciile care i se pun la dispoziție!

Date de contact:

Telefon: 0722624264

Email: contact@batranetifericite.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *