Când e nevoie să iei o pauză de la jocurile de noroc?

pauza-jocuri-de-noroc

Unul dintre elementele fundamentale ale jocurilor de noroc este să știi când este cazul să iei o pauză. De altfel, se poate observa că cei mai buni jucători de cazino întotdeauna recunosc când e nevoie să ia o pauză, mai lungă sau mai scurtă, de la masă pentru o perioadă de timp.

Este greu de estimat cât de importantă este această abilitate de a fi conștient de importanța unui joc responsabil. Cei mai de succes jucători de cazino, jucători de poker și nu numai, au o abilitate înnăscută de a înțelege că nu își pot petrece tot timpul în cazino și trebuie să existe o anumită perioadă de timp petrecută departe de mese pentru a face și alte lucruri. Fie că îți petreci serile jucând ruletă sau Sizzling Hot™ Deluxe slot, este esențial să știi când să iei o pauză. Când e cazul să iei acea pauză?

1.  Când nu îți permiți să pierzi banii pe care-i ai

Cel mai frecvent motiv pentru care jucătorii petrec mai puțin timp în cazinoul lor preferat este lipsa fondurilor disponibile. În cele mai grave cazuri, pariorii ajung în situația de a împrumuta bani. Aceasta este, din păcate, cea mai tristă situație în care se poate regăsi un jucător de cazino. Indiferent dacă sunt bogați, de clasă mijlocie sau au dificultăți financiare, jucătorii care nu pot exercita o gestionare adecvată a finanțelor se găsesc în mod constant de a face rost de bani, știind însă că nu vor putea returna acești bani.

Este o situație în care nu trebuie să ajungi niciodată, motiv pentru care este extrem de important să adopți permanent un comportament responsabil și să înveți să-ți gestionezi corect bugetul. Niciodată nu este recomandabil să pariezi bani de care nu te poți lipsi. Asta înseamnă banii de chirie, cei pentru facturi sau mâncare sau banii datorați cuiva.

Amintește-ți mereu că jocurile de cazino – oricât de distractive, captivante și promițătoare ar fi – sunt totuși o afacere pentru marile corporații care dețin cazinourile. Probabilitatea de a câștiga un anumit pariu nu se potrivește niciodată cu cotele de plată oferite pentru un joc. Pe termen lung, casa câștigă întotdeauna.

Asta nu înseamnă că nu ar trebui să te distrezi într-un cazino.  Când jocurile de noroc pe bani reali sunt privite doar ca o altă sursă de divertisment – una care costă bani la fel ca participarea la un eveniment sportiv sau vizionarea unui film la teatru – investiția într-un cazino este una profitabilă.

La urma urmei, când ai ieșit ultima oară cu prietenii în oraș, câți bani ai cheltuit? Într-adevăr, jocurile de noroc sunt unul dintre singurele hobby-uri care pot produce ocazional un profit modest, sau chiar un scor de jackpot care schimbă viața. Dar responsabilitatea de a păstra gamblingul la nivel de hobby ocazional revine jucătorului. 

Din fericire, cu puțină disciplină și onestitate, nu vei ajunge să fii tu acel jucător iresponsabil. Atunci când simți că lucrurile scapă de sub control, ia o pauză!

2.  Când ai găsit un alt lucru în care să îți investești banii   

Într-o notă mai pozitivă, unul dintre cele mai bune motive pentru a face o pauză de la jocurile de noroc este apariția unei activități noi în care să-ți investești banii.

Fie că este o nouă pasiune, călătorii în destinații necunoscute sau deschiderea propriei afaceri, hobby-urile și activitățile constructive sunt un motiv bun de a pune jocurile de noroc pe locul doi. Cu o cantitate finită de resurse financiare, fiecare leu investit sau cheltuit contează, mai ales în această perioadă de instabilitate economică.

Ben Franklin a spus că „un bănuț economisit este un bănuț câștigat”, iar acest sfat înțelept se aplică foarte bine pasionaților de jocuri de noroc. Acei jucători care nu par să aibă niciodată probleme cu jocul compulsiv împărtășesc de obicei un lucru în comun – multe interese și aspirații, care nu țin de gambling

3.  Dacă ai început o relație nouă sau ai noi prieteni

Startul unei relații romantice sau debutul unei noi prietenii oferă o oportunitate bună de a-ți echilibra viața. Sunt mari șanse ca noua persoană din viața ta să nu fie la fel de pasionată de jocurile de noroc. Știind acest lucru, nu ai vrea să strici un lucru bun, anulând o întâlnire pentru a petrece câteva ore aruncând zarurile la ruletă, nu?

Același lucru se aplică și la întemeierea unei familii, sau atunci când este necesar să petreci timp cu familia extinsă, fie că vorbim de  sărbători religioase sau diverse aniversări. Ține cont de faptul că relațiile de prietenie sau cele din familie sunt întotdeauna cele mai importante și niciodată nu este sănătos să pui un hobby, oricare ar fi el, înaintea timpului petrecut cu cei dragi. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci este cazul să iei o pauză de la jocurile de noroc.

4.  Când distracția dispare   

Pentru mulți jucători, vine un moment în care plasarea pariurilor devine singura sursă de plăcere pe care o au. Câștigând jetoane, pierzând jetoane, depunând sau încasând bani, acțiunea într-un cazino, fie el online sau offline, este mai mereu aceeași. Sunt puține lucruri care te pot surprinde într-un cazino după ce te-ai familiarizat cu majoritatea jocurilor.

În acel moment, jocul este făcut pur și simplu din obișnuință într-o rutină care nu mai aduce prea multe satisfacții. Jucătorii petrec timp în cazino deoarece asta au făcut întotdeauna. Desigur, atunci când apare acest nivel de apatie, ar trebui să-l iei ca un semnal că ai nevoie de o pauză.

5.  Când ai acumulat câștiguri mari și vrei să cheltuiești banii cu discernământ

Motivul principal pentru care jucătorilor le este greu să renunțe la jocurile de noroc este speranța unor viitoare câștiguri. În cazul în care au fost fericitul noroc al unui câștig semnificativ, cea mai eficientă strategie de a te bucura de acei bani este să stai deoparte de cazino. Tentația de a investi o parte din banii câștigați, în speranța de a produce mai mulți, este destul de mare. Norocul însă nu bate în fiecare zi la ușa ta, iar șansele cele mai mari sunt să pierzi treptat întreaga sumă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *