Cristalul, o sursă de iluminare atemporală

Asociat de foarte multe ori cu candelabrele mult prea scumpe, punctele culminante ale stilului baroc din reședințele burgheze, cristalul este un material care a supraviețuit veacurilor, și pe bună dreptate. Dar ce rol mai are cristalul în decorul interior al unei locuințe moderne? Mai sunt candelabrele la modă astăzi?

Deși la prima vedere este extrem de asemănător cu sticla, acest material prezintă o densitate mai mare a plumbului, ceea ce îl face să fie mai luminos, mai strălucitor. O caracteristică extrem de importantă a unui corp de iluminat, de altfel. În acest fel, cristalul va crea mai multe reflexii și va crea impresia de curcubeu, ceea ce duce la obținerea unui decor deosebit, șic și atemporal în același timp.

Acesta reprezintă și principalul motivul pentru care un corp de iluminat din cristal este un element sigur pentru toți cei care nu vor să se supună trendului, dar în același timp vor să aibă un interior de calitate modern.

Într-adevăr, nu toată lumea dispune de mijloacele financiare sau de spațiul care trebuie investit într-un candelabru uriaș de cristal. Cu toate acestea, într-un magazin specializat în vânzarea corpurilor de iluminat, așa cum este magazin de corpuri de iluminat în Râmnicu Vâlcea, există variante practice la prețuri accesibile pentru a integra cristalul în decorul locuinței. O mică lumină din cristal suspendată în mijlocul unei camere oferă lumina necesară în timp ce adaugă o notă elegantă interiorului.

Modelele mici de corpuri din cristal sunt potrivite pentru încăperi mai mici, ca un dormitor sau un hol, în timp ce modelele impunătoare își au locul într-un salon mare. Un candelabru de argint poate fi așezat mai ales într-o sală de mese pentru încântarea deplină a oaspeților. Acesta creează o atmosferă extravagantă care merge atât de bine cu interioarele moderne, dar și cu cele în stil retro.

Plafoniera din cristal: un pas spre modernitate

Dacă pentru a oferi încăperii un aspect modern alegi un obiect de iluminat, atunci te poți opri cu încredere asupra unui corp de tavan din cristal. Acesta reprezintă compromisul ideal între materialele nobile și cele clasice.

Cristalul poate fi, de asemenea, utilizat pe plafoane scunde, oferind senzația de tavan căzut. Aceasta reprezintă, în același timp, și șansa de a te juca cu forme și linii simple mai degrabă decât cu ornamente. Astfel, un candelabru de tavan care are o formă sobră se potrivește mai bine cu un interior modern.

Spotul de cristal: un element mic, dar la modă

De ce să nu oferi un aer inedit interiorului cu mici atingeri de cristal? Există spoturi încastrate de cristal care îți permit să răspândești reflexele luminoase oriunde dorești. Acestea pot fi folosite cu succes în holurile de la intrare sau pot reprezenta iluminatul principal dintr-o cameră de zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *