Cand si cum se foloseste o pompa submersibila

Pompele submersibile sunt o forma puternica si flexibila de utilaje care poate fi folosita pentru a extrage atat lichide (inclusiv namolul, canalizarea si apa), cat si anumite solide dintr-o zona.

Exista, totusi, o serie de formate diferite, iar alegerea corecta pentru situatia potrivita nu este importanta numai pentru eficienta, ci si pentru siguranta. Exista mai multe tipuri de pompe submersibile ieftine pentru mai multe utilizari si este important sa fie ales modelul corect.

Tipuri de pompe submersibile ieftine

Pompa montata pe sine

Aceasta forma de pompa este utilizata acolo unde este necesara o pompare permanenta; este configurata pe sina de ghidare. Este cu siguranta un model de pompe submersibile ieftine.

Unitati portabile libere / portabile

Cu toate ca exista pompe submersibile permanente pentru utilizari particulare, pentru DIY si pentru constructii, unitatile portabile independente / portabile sunt ideale. Acestea sunt libere de sinele de ghidare permanente si pot fi instalate pentru utilizare temporara.

Pompa cu actiune flexibila

Aceste pompe sunt deosebit de populare in acest moment. Aceasta pompa submersibila cu actiune flexibila este alimentata de o unitate de actionare flexibila a arborelui. Pompele de antrenare flexibile sunt perfecte pentru o varietate de aplicatii cum sunt cele agricole si de constructii si pot fi utilizate pentru gauri, rezervoare, drenaje, sapaturi in bazine, transfer de deseuri si multe altele.

Pompe pentru balti

Pompele pentru balti sunt foarte bune pentru elimina toate resturile de apa si pot pompa pana la doar 1 mm adancime. Sunt excelenete pentru drenarea locurilor in care apa se infiltreaza.

Pompele submersibile cu benzina sau diesel pot oferi o colectie de avantaje, inclusiv:

 • Nu au nevoie de energie electrica;
 • Nu au motor, ceea ce inseamna ca aceasta forma de pompa are o intretinere incredibil de scazuta;
 • Accepta furtun standard;
 • Nu este nevoie de curent electric pentru ca pompele sa functioneze;
 • Pot fi lasate nesupracegheate mult timp.

Pompele submersibile sunt incredibil de flexibile in raport cu proiectele in care pot fi utilizate, acoperind toate tipurile de namol, scurgeri si necesitati de pompare in canalizare.

Cum se utilizeaza o pompa submersibila?

 • Se alege zona de iesire;
 • Se alege locul de pompare a lichidul, acesta ar putea fi o conducta de scurgere, un sistem de canalizare sau un sant;
 • Se conecteaza furtunul la pompa;
 • Se conecteaza cablul de extensie, care ar trebui apoi conectat la sursa de alimentare;
 • Se incepe pomparea din punctul cel mai jos al zonei umplute cu apa;
 • De asemenea, se verifica daca ecranul filtrului este in pozitie pentru a fi oprite resturile;
 • Se introduce pompa in partea cea mai adanca a apei;
 • Se porneste sistemul si se asteapta ca pompa sa inceapa sa dreneze zona, eliminand resturile care sunt colectate de filtru pe masura ce pompeaza. Pe masura ce nivelul apei scade, furtunul trebuie pus in cea mai adanca zona.

Se va turna o cana de apa in pompa inainte de a incepe pomparea. Acest lucru va ajuta pompa sa functioneze. Pompa nu trebuie sa functioneze pe uscat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *