Cântăreața Alla Pugaciova cere Ministerului rus al Justiției să o declare agent străin, așa cum s-a întâmplat cu soțul ei

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Îndrăgita cântăreață rusă Alla Pugaciova a postat un mesaj pe contul ei de Instagram în care cere ministerului rus de justiție să o listeze ca agent străin alături de soțul ei, Maxim Galkin, relatează The Guardian.

Alla Pugaciova oferindu-si ultimele omagii lui Mihail GorbaciovFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Alla Pugaciova cere în postare, raportată inițial de jurnalistul Kevin Rothrock de la site-ul de investigații Meduza, încetarea „deceselor băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră o paria și împovărează viețile cetățenilor săi”.

„Vă cer să mă înscrieți în rândurile agenților străini ai țării mele iubite. Sunt solidară cu soțul meu”, a scris ea.

Mesajul lui Pugacheva vine la o zi după ce Galkin – un comediant care a vorbit în repetate rânduri împotriva războiului cu Ucraina – a fost desemnat agent străin de Rusia.

Ministerul rus al Justiției a susținut că Galkin desfășoară activități politice și primește ajutor de la o sursă străină – Ucraina.

  • „Motivarea deciziei este că se presupune că primesc fonduri din Ucraina pentru a face activități politice. În primul rând, nu fac activități politice. Pe scenă la concertele mele, fac umor și satiră politică, așa cum fac de 28 de ani. […]
  • Dacă mă adresez abonaților și telespectatorilor mei ca cetățean, și ca persoană, o fac cu absolută sinceritate. … Ministerului Justiției, oameni buni, un grup din care sper să fac parte, nu plătiți pentru sinceritate și onestitate. Nu-mi vând părerea sau gândurile și nu cumpăr pe alții. Nu îmi vând conștiința, a spus Galkin

Galkin a adăugat că a primit bani din Ucraina „la un moment dat, în urmă cu aproximativ 10 ani, când am susținut un concert acolo”.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Maksim Galkin a vorbit în mod repetat împotriva războiului. La începutul lunii septembrie, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus că Galkin a făcut „declarații foarte rele” și că „în mod clar nu este pe aceeași cale ca noi”, potrivit

Meduza.

Galkin și soția sa, Alla Pugaciova, au părăsit Rusia la scurt timp după începerea războiului. Pugaciova, care nu a făcut nicio declarație publică despre invazia Ucrainei, a revenit în august. Galkin, judecând după conturile sale de socializare, rămâne în străinătate.

spot_imgspot_img