Care este tipul de pergola potrivit pentru terasa ta?

Multa lume confunda pergola cu foisorul, insa exista cateva diferente clare intre cele doua constructii. Este adevarat ca ambele sunt construite in gradina si ambele au rolul de a oferi protectie si un avantaj estetic, insa exista cateva diferente clare:

  • Foisorul este o insula in curte, fiind o constructie individuala. De multe ori, acesta poate ocupa foarte mult spatiu. Pergola, in schimb, poate fi lipita de casa si poate acoperi spatiul terasei.
  • Pergola poate sa fie fixata direct pe pamant sau pe beton. Foisorul, in schimb, are nevoie de un soclu pe care sa fie ridicat;
  • Acoperisul este si el diferit. In cazul pergolei acesta este realizat din mai multe scanduri cu spatii intre ele, ceea ce asigura un placut joc de lumini. In cazul foisorului, acoperisul este unul normal.

Care sunt tipurile de pergole pentru care poti opta?

  1. Pergole din lemn. Sunt cele mai populare pergole gratie aspectului foarte placut, gratie versatilitatii si costului destul de mic de constructie. In ultimii ani au aparut tot felul de solutii care combina lemnul cu metalul, asadar, daca iti doresti o rezistenta foarte mare, te poti orienta spre pergole cu stalpi din metal si acoperis din lemn. Daca vrei o pergola din lemn, este bine sa te asiguri ca o ingrijesti corect.
  2. Pergole din fier forjat. Fierul forjat este un material extrem de puternic, pe care il vei putea folosi fara probleme zeci de ani. Acesta asigura un aspect elegant si chiar romantic, oferind un spatiu de relaxare foarte placut. Spre deosebire de lemn, fierul forjat rezista la intemperii, rezista la actiunea timpului si la socuri fizice. De asemenea, fierul poate sustine o greutate mai mare.
  3. Pergola regractabila. Este cea mai noua varianta de pergola, care are marele avantaj de a putea fi controlata. Daca vrei un spatiu umbrit si racoros, poti cauta solutiile Eurotenda de pergole retractabile! Construite din aluminiu si acoperite de un material textil impermeabil, acestea protejeaza impotriva ploii si ofera cea mai mare doza de confort. Putand fi controlate cu ajutorul telecomanzii, ofera flexibilitate foarte mare indiferent de anotimp.

Toate variantele de pergole vin cu avantaje. Cea mai eficienta insa, pare a fi pergola retractabila, iar acest lucru se vede in succesul sau din ultima vreme. Daca vrei un spatiu modern in gradina, care sa iti ofere umbra si protectie impotriva intemperiilor, este varianta ideala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *