Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care trebuie să le evitați atunci când vă luați un cățel pentru prima dată? Aflați de AICI!

Dacă tocmai ați primit un nou cățeluș în casa dumneavoastră, felicitări! Dar acum că entuziasmul de a avea un prieten blănos începe să se liniștească, este important să luați în considerare cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac atunci când cresc un cățeluș, mai ales atunci când nu au mai avut niciodată unul. De la alegerea hranei nepotrivite, până la ignorarea vizitelor regulate la veterinar și a altor nevoi, cum ar fi timpul de joacă, există mai multe aspecte de care trebuie să țineți cont. Continuați să citiți pentru a afla cum să îi oferiți cățelușului dvs. cel mai bun start posibil în viață.
I. Alegerea hranei nepotrivite vârstei
Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac oamenii atunci când cresc un cățeluș pentru prima dată este alegerea unei hrane nepotrivite pentru vârsta sau mărimea acestuia. Cerințele nutriționale ale cățeilor se schimbă pe măsură ce cresc, așa că este esențial să descoperiți cea mai bună mâncare pentru câini juniori, special concepută pentru căței și perioada de creștere a acestora (până la un an). Asigurați-vă că faceți cumpărături din magazine de încredere, precum Hornbach.ro, și citiți cu atenție etichetele – căutați ingrediente de înaltă calitate, cum ar fi carnea adevărată, mai degrabă decât conservanții sau aromele și coloranții artificiali. De asemenea, trebuie să vă asigurați că hrana cățelului dumneavoastră este proporționată corect în funcție de rasa și mărimea acestuia. Adresați-vă medicului veterinar dacă nu sunteți sigur de mărimea porțiilor sau de tipul de hrană care ar fi cel mai potrivit pentru el.
II. Ignorarea nevoilor de joacă și de activitate
În timp ce alimentația adecvată este incredibil de importantă, nu este suficientă; cățeii au nevoie și de multă stimulare mentală și exerciții fizice! Asigurați-vă că alocați suficient timp în fiecare zi (cel puțin două ore) dedicat exclusiv jocului cu cățelul dumneavoastră – acest lucru ajută la construirea încrederii între câine și stăpân, oferind în același timp o stimulare mentală vitală, precum și la oboseala fizică, astfel încât să poată dormi mai bine noaptea! Nu uitați că, de asemenea, cățeii ar trebui să iasă afară în mod regulat pentru a putea explora mirosuri și sunete noi; folosiți jucării atât în interior, cât și în exterior. În funcție de rasa animalului dvs. de companie, aceste plimbări pot necesita mai multă energie decât altele – discutați cu veterinarul dvs. despre ce rutină ar fi potrivită pentru ei în special în funcție de vârsta și mărimea lor!
III. Neglijarea vizitelor regulate la veterinar
La fel ca în cazul oricărui animal de companie, vizitele regulate la veterinar sunt esențiale pentru a ajuta la menținerea unei stări de sănătate bune pe tot parcursul vieții cățelului dumneavoastră – nerespectarea acestui lucru ar putea duce la probleme grave mai târziu, care se pot dovedi costisitoare sau chiar fatale dacă nu sunt depistate suficient de devreme prin controale sau tratamente preventive adecvate. Chiar dacă nu există încă probleme de sănătate, aceste vizite vor asigura că totul rămâne în regulă pentru cățel; în plus, este întotdeauna o bună practică, așa că nu le ignorați!
Dacă se face în mod corespunzător, creșterea unui cățeluș poate fi o experiență incredibil de plină de satisfacții, nu doar în ceea ce privește legătura, ci și din punct de vedere educațional, deoarece există întotdeauna ceva nou de învățat despre prietenii noștri blănoși în fiecare zi! Cu toate acestea, greșelile pot apărea cu ușurință dacă nu se face o pregătire adecvată în prealabil, motiv pentru care evitarea celor mai des făcute greșeli sunt considerații esențiale înainte de a lua un cățel acasă – mai ales în perioada lor de creștere formativă, unde totul contează mult mai mult decât de obicei!
Sursa foto: Unsplash.com