Care sunt cele mai frecvente utilizari ale nisipului de constructii?

nisip constructii

   Nisipul este un material natural care este constituit din roci mici, corali si scoici. Nisipul a fost utilizat ca si material de constructie de secole, datorita numeroaselor sale beneficii. Motivul principal al utilizarii pe scara larga al acestui nisip de constructii este disponibilitatea usoara si costurile destul de reduse ale acestuia.

  Acest nisip de constructii nu are toxicitate si nu este sensibil la anumite probleme, precum coroziunea sau degradarea organica.

Iata 3 locuri in care este utilizat frecvent nisip de constructii:

  1. Caramizi din nisip

Dr. William Michaelis a descoperit si a patentat caramizile din nisip si var in 1880. Aceste caramizi de nisip- var constau in principal din nisip de constructii care este legat impreuna cu ajutorul silicatilor de calciu hidratat. Aceasta caramida este fabricata prin transformarea amestecului uscat de nisip si var hidratat intr-unul umed, care este apoi supus presiunii aburilor.  Datorita acestor caramizi, mortarul se ataseaza mult mai ferm. Un alt beneficiu al acestor caramizi este acela ca au o greutate foarte redusa.

  1. Agregate

Agregatele sunt o categorie variata de materiale, de la grosier pana la fin, care sunt utilizate in constructii. Nisipul de constructii este unul dintre materialele compozite ale agregatelor. Agregatele sunt utilizate intr-o serie de aplicatii de constructie diferite, fie pentru a sprijini placi de beton sau fundatii in timpul constructiei cladirilor. Agregatele sunt considerate o componenta esentiala in constructia de drumuri, canale si poduri.

  1. Pentru a face beton

Una dintre componentele principale ale betonului este nisipul de constructii. Acesta are un scop important, si anume, acela de a umple golul creat de agregate. Desigur, chiar si nisipul lasa numeroase goluri, care sunt completate in continuare cu ciment. Totusi, acest nisip de constructii este ideal pentru realizarea amestecului de beton, pentru ca el nu reactioneaza cu nici o alta componenta.

  Bineinteles, nisipul de constructii are numeroase alte utilizari, insa cele de mai sus sunt cele mai importante utilizari ale sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *