Care sunt tehnologiile sistemelor de supraveghere video?

camera supraveghere video

Sistemele de supraveghere video au cunoscut o dezvoltare rapida in ultimii ani. Daca mergi pe strada, sansele de a nu fi filmat sunt minime, in conditiile in care exista camere de supraveghere peste tot. Acest lucru poate fi infricosator, insa in principiu este bun, deoarece ofera mai multa siguranta si mai multa disciplina.

Daca inca nu ai un sistem de supraveghere video si te gandesti sa achizitionezi unul, iata care sunt principalele tehnologii pentru care poti opta.

  1. Tehnologia analogica HD. Este aparuta in 2012 si reuseste sa ofere rezolutii generoase de pana la 2 Mp. Responsabili pentru aceasta tehnologie sunt cei de la DAHUA care au reusit sa transforme vechile camere analog in variante competitive. Aceasta tehnologie are pret avantajos, se instaleaza usor si foloseste transmisia semnalului prin cablu coaxial. Exista 3 sub tehnologii analogice HD : HDCVI, HDTVI si AHD.
  2. Tehnologia analogica clasica. Este varianta clasica de supraveghere video care la momentul aparitiei a fost o adevarata revolutie. Aceasta a aparut in anii ’50 si a evoluat de la sisteme in care inregistrarea se facea pe banda magnetica la combinatii intre camere analogice si computere care inregistreaza pe HDD. Astazi, tehnologia analogica nu se mai foloseste atat de mult, deoarece exista variante mai performante. Exista inca sisteme analogice deja instalate si se remarca prin rezolutii intre 360 si 1500 de linii TV. Incepand din 2016, aceasta tehnologie nu se mai dezvolta.
  3. Tehnologia IP. Aparuta in 1996, aceasta tehnologie este cea mai performanta a momentului. Cu o rezolutie foarte buna, este folosita in zonele in care se doreste o supraveghere de cea mai buna calitate. Sistemele de supraveghere IP vin la pachet cu o multime de functii moderne, reusind sa rezolve o multime de probleme existente la tehnologia analogica:
  • filmeaza pe timp de noapte;
  • poate sa detecteze fete;
  • Poate sa elimine zgomotul de imagine si problemele legate de lumina;
  • Poate sa detecteze miscare si sa alarmeze proprietarii.

Poate cel mai important avantaj insa, este faptul ca prin tehnologia IP imaginile filmate de o camera de supraveghere pot fi transmise online, printr-un browser web. Este nevoie de un dispozitiv mobil conectat la internet si de internet in zona unde sunt camerele. Mai multe informatii despre tehnologia IP a camerelor de supraveghre gasiti si aici.

Cu siguranta, supravegherea video evolueaza. Din fericire, este din ce in ce mai ieftina si cu doar cateva sute de lei oricine poate sa vada ceea ce se intampla in casa si in jurul ei. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *