Cărți de design interior și de arhitectură pentru casa ta de vis

Fie că ți-ai propus să-ți reamenajezi locuința și ești în căutarea unui stil de design interior care ți se potrivește, fie că îți dorești să faci doar câteva mici schimbări, dar nu știi de unde să începi, sunt șanse foarte mari să găsești răspunsurile pe care le cauți în diverse cărți de arhitectură și design. Într-adevăr, este plăcut și, cu siguranță, mult mai ușor să te inspiri din fotografiile de pe mult îndrăgitul Pinterest, dar s-ar putea să fie mult mai benefic să te documentezi și să înțelegi în profunzime unele concepte, unele stiluri, astfel încât să le adaptezi la propria locuință. 

În articolul de astăzi îți propunem câteva cărți de design interior și de arhitectură care te vor ajuta să dai casei tale înfățișarea la care visezi:

Arta esenței – Dominique Loreau

Deși nu este o carte propriu-zisă despre stiluri de amenajare sau moduri de decorare, lucrarea eseistei Dominique Loreau, Arta esenței, ar merita citită de fiecare dintre noi. Cartea aceasta este un elogiu adus simplității, pe care am putea-o integra în viața noastră cât se poate de firesc. Acest principiu este valabil și în universul casnic, unde adunăm, nu de puține ori, obiecte pe care ajungem să le folosim extrem de rar sau care, pur și simplu, nu ne reprezintă. Astfel, aglomerarea propriei locuințe cu tot felul de lucruri care nu se integrează în peisajul casnic poate ajunge să ne aglomereze inclusiv gândurile.

Nu este obligatoriu să adopți stilul minimalist dacă nu ți se potrivește, însă te poți inspira din bucuria de a trăi simplu și firesc, pe care principiile minimalismului o promovează. 

Color studies – Edith Anderson Feisner, Ron Reed

Este bine-cunoscut faptul că, inclusiv în amenajările de interior, cromatica joacă un rol esențial. Culorile pot crea iluzia unui spațiu mai mare, mai aerisit sau, dimpotrivă, îl pot micșora. Totodată, culorile ne pot influența starea de spirit. Unele combinații cromatice sunt armonioase, iar altele, pur și simplu, sunt neinspirate. Astfel de lucruri sunt cât se poate de firești și cel mai probabil că și tu le-ai auzit sau citit până acum, însă, în realitate, culorile sunt mult mai complexe decât atât în numeroase ramuri: design interior, pictură, fashion etc. 

Edith Anderson Feisner și Roon Reed descriu, în Color studies, modul în care percepem culorile – este vorba, așadar, și de o psihologie a cromaticii. Totodată, autorii prezintă cele patru dimensiuni ale unei culori: nuanța, valoarea, intensitatea și temperatura.

Cunoscând astfel de concepte și înțelegând în profunzime cum funcționează culorile, ai toate șansele să creezi armonie cromatică în casa ta.

Simple Decorating – 50 Ways to Inspire Your Home – Melissa Michaels 

Dacă ești în căutarea unor idei de amenajare cât mai simple și care să nu presupună absolut deloc costuri ridicate, atunci ai toate motivele să citești Simple Decorating – 50 Ways to Inspire Your Home. Autoarea pune accentul pe conceptul de casă cu personalitate – o locuință care reflectă stilul de viață, precum și felul de a fi al proprietarului, o locuință care îi aduce bucurie acestuia; cel mai important, o casă în care se regăsește.

Pentru ca locuința să devină acasă, tot ce trebuie să facem este să o transformăm, prin diverse trucuri, într-un loc care vorbește despre noi. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie întotdeauna de cheltuieli spectaculoase. Uneori, câteva fotografii dragi, înrămate, așezate în living pot schimba atmosfera întregii încăperi.

Sfaturile Melissei Michaels te vor ajuta, așadar, să-ți transformi locuința în locul pe care să îl simți cu adevărat acasă.

Citind cărți de design interior și de arhitectură, îți va fi mai ușor să înțelegi care este stilul de design care ți se potrivește cel mai bine, cum poți armoniza culorile din casă, dar și cum îți poți transforma locuința în acasă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *