Cat de eficiente sunt lentilele de contact pentru copii?

Confortabile, flexibile si cu o multitudine de avantaje! Acestea sunt lentilele de contact, acele isntrumente oftalmologice care te ajuta sa scapi de manifestarile neplacute asociate problemelor de vedere.

Ele pot fi purtate oricand: in momentul in care alergi, ai o intalnire de afaceri extrem de importanta, calatoresti cu avionul in vacante sau cand te plimbi prin parc. Viata ta incarcata si nevoile tale moderne sunt tot atatea argumente pentru a folosi lentilele de contact atat pentru tine, dar si in cazul copilului tau. Milioane de oameni din intreaga lume s-au obisnuit, deja, cu folosirea lentilelor de contact.

Dar, oare tu stii, draga utilizatorule de articole optice, ca lentilele de contact sunt o metoda la fel de eficace de corectie optica si in cazul copiilor?

Iata de ce!

De la ce varsta pot purta copiii lentile de contact?

Lentilele de contact sunt dispozitive medicale utilizate pentru corectarea defectelor de vedere ca o alternativa la ochelarii clasici, insa pot ajuta si la tratarea altor afectiuni oftalmologice sau pot avea scop pur estetic. Deoarece aplicarea si intretinerea lor necesita o atentie deosebita, multe persoane considera ca acestea nu sunt potrivite pentru copii.

Insa, varsta de la care se pot purta lentile de contact este cea de 8 ani. La aceasta varsta, vederea copiilor si-a încheiat dezvoltarea, iar micutii sunt suficient de responsabili astfel incat sa poata sa utilizeze aceste dispozitive si sa le intretina corespunzator. In plus, purtarea lentilelor are putine riscuri chiar si in aceasta categorie de varsta.

Cand e pregatit cel mic sa poarte lentilele de contact?

Desi riscurile purtarii acestor dispozitive sunt minime, totul depinde de felul in care sunt intretinute si utilizate. Asadar, parintii trebuie sa se asigure ca micutii lor stiu cand ar trebui sa isi scoată lentilele, cum sa le curete si sa le depoziteze corect. 

Daca acestia sunt obisnuiti cu diferite sarcini zilnice si le pot indeplini fara ca parintii sa le aminteasca de ele si fara supraveghere, inseamna ca sunt suficient de responsabili si pentru utilizarea corecta a lentilelor de contact.

Ce fel de lentile de contact sunt potrivite pentru copii?

In principiu, este recomandat ca micutii sa inceapa cu purtarea unor lentile de contact de unica folosintă. Astfel, acestia vor avea ocazia sa se obisnuiasca si sa invete cum trebuie utilizate in mod corect. Apoi, poti trece treptat la lentile ce pot fi utilizate mai frecvent.

Insa, cel mai bine este sa ceri sfatul medicului oftalmolog inainte de a achizitiona orice fel de lentile pentru cel mic. In urma unui control, acesta iti va recomanda cea mai potrivita solutie pentru corectarea vederii copilului tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *