Cât plătesc marile orașe din România pentru luminițele de Crăciun / Primăria Capitalei păstrează secretul / În țară, contracte de aproape 4 milioane lei pentru firma fiicei unui fost deputat PNL – Administratie Locala

Firma a fost înființată în 2004 și are sediul social în Târgoviște. În 2013 apărea în acționariatul firmei și Vasile Horga (5%), dar acesta s-a retras.

În 2012, Horga Maria Gabriela a fost consilier personal la Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și administrator la Romaero. În 2013 apare ca administrator la compania de stat Active Conexe SA din Craiova, dar și director de cabinet la secretar de stat la Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri și a făcut parte din Consiliul de Administrație al următoarelor companii: SAAF, GDF SUEZ, FORMENERG. În 2014, aceasta a ocupat funcția de consilier la cabinetul președintelui ANAF, potrivit datelor din declarațiile de avere și de interese. Potrivit declarației de interese în 2013 era vicepreședinte TNL.

Firma Luxten Lighting Company s-a ocupat de iluminatul public din București peste 20 de ani, având în acest sens contract cu Primăria Capitalei. Din 3 iulie 2019, Compania Municipală Iluminat Public București S.A. a preluat această activitate.

Ce spune EURO-AUDIT SERVICE

Contractele au fost câștigate după depunerea unor oferte conforme și îndeplinirea criteriului de atribuire: prețul cel mai scăzut, a declarat Alexandru Cârlig, administrator al firmei, la solicitarea HotNews.ro.

”Societatea noastră participa lunar la aproximativ 15-25 de licitații. Media contractelor câștigate din acest număr total de participări se situează la 2 licitații, acesta fiind un procent pe care ne dorim să îl îmbunătățim. (…) Spre exemplu, compania noastră a participat în aceeași perioadă de 2 luni (în care am câștigat licitațiile care fac obiectul solicitării dvs) și la alte licitații de iluminat sau de lucrări electrice în țară. Dintre acestea aminitim: Drăgășani, Poplaca, Satu Mare, Călmățuiul de Sus, iluminat festiv la Deva, Iluminat festiv la Hunedoara, la ADPS Buc sector 3, la ADPS București sector 2, Iluminat la Jucu, la Blaj, extindere rețea Administrație Port Constanța, Băneasa – Cta, Crevedia, la Bistrița, Valul lui Traian – Constanța, Peccica – 2 proceduri, Chitila -ilfov, Pantelimon -ilfov, Constanța festiv – 3 loturi, Sinaia – extindere și Sinaia – întreținere, Grădiștea, Tudor Vladimirescu, Babiciu, Rm Vâlcea, Tg Jiu, Compania Iluminat Public București – 5 loturi, Sopralita, Savadisla”, spune acesta.

Potrivit sursei citate, compania ”a fost înființată în 2004 și este specializată în execuția lucrărilor electrice (extinderi, reabilitări, întreținere a sistemului de iluminat și nu numai, cât și producția, furnizarea și montajul decorațiunilor festive de sărbători). Societatea are în jur de 75 de angajați, și un departament tehnic- ofertare dedicat exclusiv participării la licitațiile ce se publică pe site-ul de Achiziții Publice Național (SICAP)”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *