Cate tipuri de panouri fotovoltaice exista?

Fiind cunoscute pentru convertirea energiei solare in energie electrica, panourile fotovoltaice au inceput sa fie din ce in ce mai folosite in gospodarii. Panourile fotovoltaice se impart in mai multe tipuri.

Panourile fotovoltaice monocristaline

Aceste panouri sunt realizate din siliciu de mare puritate, el conferindu-le aspectul uniform si colorat. Multe persoane se orienteaza catre serviciile de executie lucrari fotovoltaice pentru ca aceste servicii le pun de obicei la dispozitie panourile de acest fel. Spatiul mic de care au nevoie, este un alt motiv pentru care aceste panouri sunt foarte cautate, ele producand in acelasi timp si mai mult curent electric. Producand chiar si de patru ori mai multa energie fata de alte tipuri de panouri fotovoltaice, acestea au o eficienta sporita chiar si in situatia unei luminozitati mai scazute.

Panourile fotovoltaice amorfe

Aceste panouri ies in evidenta prin faptul ca au un pret scazut, dar cu toate acestea ele se bucura de o eficienta ridicata, chiar si in cazul unei lumini de intensitate scazuta. Panourile fotrovoltaice amorfe sunt o solutie foarte buna pentru cineva care dispune de un spatiu mai mare unde sa le instaleze, dar sunt o alegere buna si pentru acoperisurile largi, acestea fiind flexibile in acelasi timp. Avand nevoie de mai mult spatiu, nu sunt optiunea cea mai buna pentru acoperisurile caselor familiale.

Panourile fotovoltaice policristaline

Ele au atat avantaje, cat si dezavantaje. In ceea ce priveste avantajele, acestea sunt perfecte pentru o familie mai numeroasa, fiind mai ieftine decat panourile monocristaline. Nu sunt insa atat de rezistente la caldura, de aceea in cazul temperaturilor scazute, randamentul lor este mai mic, fiind necesara instalarea unui numar mai mare de panouri.

Panourile fotovoltaice hibrid

Fiind folosite des chiar si in cazul unei lumini mai slabe, acestea reusesc sa transforme lumina atat in electricitate, cat si in apa calda daca se doreste acest lucru. Pelicula solara amorfa de pe suprafata panourilor absoarbe eficient energia soalara, chiar si atunci cand soarele este acoperit de nori. Avand acest avantaj, panoul solar este mult mai eficient, iar pierderile in acest caz sunt mai reduse. Vorbim asadar aici despre un panou solar foarte eficient din multe puncte de vedere, dar un panou solar care este si mai scump.

In functie de bugetul de care dispuneti, puteti opta pentru unul dintre aceste panouri solare, iar o firma de specialitate va sta la dispozitie in orice moment cu panouri solare de cea mai buna calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *