Câți bani a câștigat Jeff Bezos pe timp de pandemie? Miliardarul lasă pământenii în urmă – Capital

Câți bani a câștigat Jeff Bezos pe timp de pandemie? Miliardarul lasă pământenii în urmă

În ziua de 20 iulie 2021, fondatorul Amazon a devenit al doilea miliardar care a zburat în spațiu, într-o navă plătită din banii lui. Într-un interviu acordat pentru CBS, Jeff Bezos a spus că este „entuziasmat” de zbor.

„Oamenii mă întreabă dacă sunt stresat. Nu sunt. Sunt entuziasmat. Sunt curios. Vreau să știu ce vom învăța”, a explicat Bezos, potrivit grunge.com

Miliardarul lasă pământenii în urmă

Potrivit sursei menționate, restul pământenilor se întreabă cum miliardarul reușește să devine din în ce mai bogat, în contextul pandemiei, incendiilor și al inundațiilor. Un zvon recent, legat de câți bani a câștigat Jeff Bezos pe timp de pandemie, îi face pe angajații Amazon să se întrebe de ce nu pot primi un bonus sau chiar o pauză.

Acesta era deja putred de bogat înainte ca lumea să fie lovită de COVID-19. Totuși, modelul acestuia de business i-a oferit miliardarului o oportunitate ideală pentru situația actuală. Oamenii nu au putut merge la shopping, așa că ce alternativă au avut? Amazon.

Grunge scrie că luna octombrie a anului trecut a oferit un indiciu despre câți bani câștigă Bezos în timp ce alții rezistă cu greu vremurilor actuale. Jurnalistul Anand Giridharadas a declarat pentru NPR că miliardarul a câștigat pe timp de pandemie suficienți bani încât ar putea acorda un bonus de 105.000 dolari fiecărui dintre cei 876.000 de angajați ai Amazon. Mai apoi, jurnalistul a explicat că Bezos ar rămâne în continuare cu averea imensă pe care o avea înainte de pandemie, în cazul în care ar face acest lucru. Totuși, angajații au de-a face cu alte greutăți. În aprilie 2021, CBS News a transmis că Amazon și-a cerut scuze după ce angajații nu au avut timp nici măcar să meargă la baie.

Cu o avere aproximativă de 140 de miliarde de dolari, fondatorul și CEO-ul Amazon este cea mai bogată persoană din lume. Mulțumită gigantului său de comerț electronic, antreprenorul câștigă atât de mulți bani încât o persoană de rând nici nu s-ar putea gândi la astfel de sume, scrie sursa menționată.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *