Cauciucurile de iarnă corect alese țin incidentele rutiere departe de tine!

Iarna devine un anotimp tot mai imprevizibil în țara noastră, iar cea din 2019 nu va face nici ea excepție de la această regulă, ne spun meteorologii.

Dotarea mașinii cu anvelope de iarnă, o soluție bună pentru un plus de siguranță în trafic

Totuși, chiar dacă zilele tind ca să se apropie mai mult de cele de primăvară, conducătorii auto amatori și profesioniști nu trebuie să se lase înșelați de aparențe. Vremea se poate schimba pe negândite, iar condițiile de rulare în trafic pot să devină brusc extrem de periculoase, așa încât niște cauciucuri iarnă potrivite precum cele de la anvelostar.ro sunt indispensabile în această perioadă a anului.

Din fericire, dotarea mașinilor cu anvelope hibernale sunt obligatorii prin lege. Dar chiar dacă această cerință pentru conducătorii auto nu ar fi supusă reglementării oficiale, trebuie să recunoaștem cinstit că datorită structurii lor, anvelopele de iarnă au niște proprietăți care le fac cele mai bune prietene ale unui șofer atunci când afară ninge, este lapoviță, iar carosabilul devine umed și din ce în ce mai alunecos.

Principalul argument pentru care nu este bine să se folosească anvelope de vara în anotimpul rece este faptul că distanța de frânare tinde să crească mult pe un astfel de carosabil, iar la curbe vehiculul nu poate să mai fie controlat, lucru ce permite favorizează ieșirile în decor și chiar răsturnările periculoase ce se pot solda cu victime și pagube materiale importante.

Este greșită ideea că folosirea anvelopelor de iarnă ar trebui să se facă doar când afară este zăpadă și polei. Cauciucurile pentru anotimpul răcoros sunt excelente în atât în condiții de vreme umedă, cât și uscată, dacă gradele din termometru sunt în apropierea limitei înghețului, nu mai mari de 7 grade Celsius.

Montarea lor dă un plus de încredere șoferului, acesta putând ca să își adapteze mai ușor maniera de conducere în momentul în care se face tranziția de la un drum uscat la unul alunecos.

Anvelopele de iarnă, neprețuite în anotimpul răcoros

Mai există conducători auto care bombăne spunând că prin utilizarea unor anvelope de iarnă crește automat și consumul de combustibil al mașinii.

Adevărul este că acest tip de cauciucuri necesită o solicitare un mic mai mare a mașinii, ceea ce conduce și la mărirea volumului de carburant necesar.

Dar acest lucru este compensat de fiabilitatea mai mare a vehicului, de siguranța sporită în trafic, de reducerea numărului de accidente soldate cu pagube materiale sau, mai grav, cu cu răniri sau chiar pierderea vieții unora dintre participanții la trafic.

Alți șoferi, consideră că nu e necesar a se monta patru anvelope de iarnă, afirmând fără temei că două at fi suficiente dacă sunt poziționate în partea din față a mașinii.

Nimic mai eronat decât această gândire orientată spre a face economii cu orice preț la cauciucurile de iarnă.

Este obligatoriu ca să existe un echilibru pe cele două axe ale mașinii, ba mai mult decât atât, toate cele patru cauciucuri trebuie să fie de aceeași marcă și să aibă același design. Doar astfel se poate împiedica eficient alunecarea și derapajul mașinii.

Durata de viață a unei anvelope de iarnă variază în funcție de brand, calitate și gradul ei de utilizare. Producătorii consideră că o durată de viață medie este de până la cinci ani în condițiile în care ele sunt întrebuințate în condiții normale de către un șofer amator.

Intră pe anvelostar.ro și comandă de acolo cauciucurile de iarnă de care ai nevoie chiar acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *