Android sau IOS?

Android-ul si IOS-ul sunt cele mai raspandite si cunoscute sisteme de operare din lume. Dupa cum bine stiti, IOS-ul il regasim pe produsele celor de la Apple (Ipad, Iphone) iar Android-ul pe majoritatea celorlalte device-uri (Smartphone, tablete etc). Exista o rivalitate imensa intre fanii sistemului IOS si fanii sistemului Android. Din punctul meu de vedere, aceasta bataie este complet inutila pentru ca e o chestiune ce tine de preferite.

Am sa incerc sa va explic cat de bine pot opinia mea cu privire la fiecare sistem in parte. Android-ul este fara doar si poate cel mai raspandit sistem si il gasim peste tot. Prezinta cateva avantaje destul de importante precum: este foarte customizabil, este usor de schimbat/rootat, dispune de mai multe functii si ofera o conectivitate mai buna in general. Am folosit Android pentru multi ani de zile si apreciez doar intefata Stock oferita direct de Google si interfata OxygenOs a celor de la OnePLus. Dupa cum am zis si mai sus, fiind foarte customizabil, fiecare producator isi pune amprenta in sistemul de operare si paote instala din fabrica anumite aplicatii, anumite animatii sau functii mai mult sau mai putin utile. Ca dezavantaje fata de IOS am sa mentioenz securitatea mai mica, magazinul de aplicatii mai slab protejat, optimizarea proasta in unele cazuri si faptul ca depinde de specificatiile/hardware-ul telefonului.

IOS-ul este cel mai bine optimizat si fluid sistem de operare din punctul meu de vedere. Desi multa lume nu cumpara produse Apple pentru ca sunt scumpe si spun ca au specificatiile slabe, acest lucru nu este relevant. Apple plateste miliarde de dolari si colaboreaza strans cu fiecare dezvoltator de aplicatii pentru optimizari perfecte. De aceea, in IOS foarte rar o sa vedeti erori, lag, intreruperi sau probleme. Sa nu mai vorbesc despre siguranta, care este cu foarte mult superioara fata de Android. In cazul in care nu stiati, aplicatiile in general sunt mai optimizate si apar prima data pe IOS deoarece utilizatorii de Iphone/Ipad sunt dispusi sa plateasca sume de bani fata de utilizatorii Android. Bineinteles, exista si cateva dezavantaje precum imposibilitatea customizarii, lipsa unor functii utile sau anumite limitari

In concluzie, sistemul de operare si alegerea unui produs se face In functie de preferinte. Eu vad lucrurile in felul urmator: daca sunteti un utilizator care apreciaza simplitatea, siguranta, fuilidatea, optimizarea si naturaletea in general, IOS-ul este pentru dumneavoastra. In schimb, daca va place customizarea, libertatea, rapiditatea si va asumati faptul ca devalorizarea este foarte mare, Android-ul este alegerea pe care trebuie sa o faceti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *