Cazul de la Caracal arată încă o dată că am avut dreptate în demersurile noastre jurnalistice

Cazul de la Caracal arată încă o dată că am avut dreptate în demersurile noastre jurnalistice, atunci când am insistat că statul nu se achita de datoria sa principală față de cetățean, aceea de a-i asigura condițiile existenței. Aici intră minima siguranță pentru ca omul din aceasta țară să-și poată construi o viață, un viitor, un plan de viață.

Țara noastră pare a fi în derivă. Nu e de mirare că românii pleacă cu milioanele. Cazul de la Caracal arată, din nou, de parcă mai era nevoie, dimensiunea reală a dezastrului. Instituțiile statului sunt putrede de incompetență rea voință, lipsă de educație și responsabilitate, pile, cunoștințe, relații și orice altceva decât ceea ce trebuie. Indiferența și bătaia de joc sunt la ordinea zilei. Neimplicarea, nepăsarea au devenit cuvinte de ordine.

Ne pierdem încrederea în statul român. Ceea ce e grav. Nu mai avem încredere în cel care poartă uniformă. Nu mai avem încredere în cel care ar trebui sa ne protejeze. Iar acest sentiment s-a adâncit în ultimii 4-5 ani, de când țara pare să-și fi pierdut, din nou, direcția.

DNA a primit niște lovituri care au redus-o la tăcere. Campaniile anticorupție au murit, în ciuda tuturor pretențiilor emise de toți cei care conduc statul român ca acestea trebuie să continue. Nici vorba, cu toții sunt mulțumiți de asta, încât nu se mai mișcă nimic. Restul vorbelor sunt pentru noi, votanții.

Nu degeaba menționez acest lucru. Corupția roade temeliile statului. Corupția aduce în funcții oameni care nu au nimic de-a face cu profesiile și instituțiile pe care le conduc. Ei ajung acolo pe pile, șpăgi, pentru a nu face nimic, pentru a bloca sistemul.
Pentru că acum, România este o țară blocată de corupție, incompetență, indiferență. Iar singurii care se bucura sunt cei care trag folos din asta, indiferent din ce categorie fac parte.

Marea provocare este să depășim faza asta. Știe cineva cum sa facem asta?

D.E.

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *