Lucruri de Stiut despre Burghiere

Gaurirea in perete este una dintre lucrarile pe care le facem foarte des in casa, de aceea este bine sa tineti cont de cateva sfaturi, astfel incat sa reusiti sa faceti o treaba cat mai buna. Daca veti sti cum sa folositi burghiul, veti putea sa va feriti de orice fel de accident, astfel incat sa duceti la capat in siguranta orice fel de proiect va doriti sa realizati. Veti invata cum sa lucrati, dar si cum sa va feriti de praful produs de gaurire.

Gaurirea va trebui facuta mereu cu imbracaminte de protectie, dar si cu dispozitive de localizare. Ar trebui totusi sa folositi pe langa aceste lucruri si niste ochelari de protectie, in special pentru daca utilizati un burghiu metal, pentru a va proteja cat mai bine.

Manusile de protectie va vor oferi si acestea un plus de siguranta. Daca lucrati pentru o perioada mai lunga de timp cu picamere sau rotopercutoare, este important sa folositi casti de protectie, dar si de antifonare. Nu uitati ca inainte de orice fel de gaurire, sa localizati daca in perete se gasesc cabluri sau orice fel de canale, precum sunt conductele de apa. Folositi astfel aparate speciale de localizare, pentru a face acest lucru.

Burghiele pentru lemn au in varf un ax de centrare acesta avand doua cutite de taiere. Pentru fiecare operatie va exista si un burghiu specializat pentru aceasta. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca daca masina de gaurit este mai puternica, veti putea lucra cu o gama mai variata de materiale. O masina de gaurit cu percutie este o optiune pe care o puteti avea in vedere. Aceasta se preteaza pentru o gama variata de materiale, de aceea o puteti alege.

Pentru a gauri cat mai corect, nu uitati sa asezati burghiul in pozitie verticala fata de materialul de gaurit si porniti masina la o turatie cat mai mica. Veti impiedica in acest fel o posibila alunecare a burghiului. Evitati gaurirea faiantei si a gresiei complete. Pentru a evita saltul burghiului pe gresie, este important ca masina de gaurit sa nu percuteze. Pentru a evita o posibila imprastiere a prafului, puteti aspira in momentul gauririi. Puteti astfel tine tubul aspiratorului sub locul de gaurit.

Daca gauriti in tavan, puteti folosi un paharel de iaurt, astfel incat praful si molozul sa nu va ajunga  in ochi. Tinand cont de toate aceste sfaturi, veti putea lucra cat mai bine si cu siguranta va veti bucura de aceste masuri de siguranta.

Unul dintre magazinele profesionale din Romania este sellcom.ro, unde gasiti burghie de toate tipurile si diverse scule pentru aschiere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *