Ce a aprobat Guvernul: Normele de aplicare pentru amânarea plății ratelor/ Modificarea schemelor de garantare pentru IMM-uri/ Stimulentul pentru medici, discutat în primă lectură – Companii

Guvernul a aprobat în ședința de joi normele metodologice de aplicare a OUG privind amânarea până la noi luni a plății ratelor bancare. În aceeași ședință, au fost modificate prin OUG schemele de garantare pentru IMM-uri, pentru a le pune în acord cu cerințele Comisiei Europenem, fiind considerate ajutor de stat. Astfel, normele de aplicare pentru creditele IMM au fost citite în primă lectură și urmează să fie adoptate în ședința de luni. Vezi ce s-a mai aprobat.

A mai fost discutat și stimulentul pentru medici, acesta urmând să fie decontat din fonduri europene. A fost discutată în primă lectură o ordonanță de urgență în acest sens, urmând să fie adoptată în ședința de luni.

De asemenea, a fost aprobată o Ordonanță de Urgență pentru acordarea de zile libere pentru părinți, inclusiv în vacanțe, în situația închiderii școlilor din motive de stare de urgență.

În curs de actualizare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *