Ce au căutat românii pe Google în 2023 -…

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cutremurele, „Oppenheimer”, dieta Nupo, „Cum să devii o femeie fatală” şi reţeta de magiun de prune se regăsesc între evenimentele, ştirile şi anunţurile care au stârnit cel mai mare interes în căutările românilor pe Google în 2023.


Listele Google arată subiectele şi oamenii care au generat cel mai mare interes în căutări în România, cele mai populare evenimente în 2023 pentru români, ce i-a interesat în materie de filme, seriale şi reţete, sau ce întrebări şi-au pus.

Cutremurele au fost tema principală a anului 2023 în căutările românilor pe Google. Cutremurul de peste 5 grade Richter ce a avut loc în Gorj în februarie, dar şi tragicul seism care a lovit Turcia la începutul anului au generat o creştere rapidă a căutărilor pe Google legate de cutremur. Inteligenţa artificială este tehnologia momentului, iar acest lucru s-a văzut în căutări. În plus, în lista reperelor anului 2023 în căutări găsim evenimente globale, precum conflictul dintre Israel şi Gaza, dar şi locale, cum a fost greva profesorilor din România. Regăsim şi decesul Ronei Hartner, cel mai recent model de iPhone, dar şi „Oppenheimer”, o căutare care vizează, pe de o parte, filmul omonim, dar şi fizicianul Robert Oppenheimer, a cărui poveste este ecranizată.

Creaţiile româneşti sunt bine reprezentate anul acesta în listele căutărilor după filme şi seriale. Printre filme avem două titluri româneşti – Romina, VTM şi Miami Bici 2, iar la capitolul seriale patru dintre ele sunt autohtone – Lia, soţia soţului meu, Clanul, Camera 609 şi Groapa -, iar altul este filmat în România:  Wednesday. Acesta din urmă pe primul loc în lista serialelor. La capitolul reţete s-au căutat gusturi din trecut, adaptate trendului actual de mâncat sănătos, precum reţeta de parizer de casă, dar şi elemente mai exotice, precum reţete de cocktail sau cu tapioca.

Românii s-au întrebat „Cum a murit Vlad Ţepeş”, pe fondul serialului dedicat domnitorului român, difuzat anul acesta, dar şi cum se produce un cutremur sau cum se face maiaua. Au vrut să afle mai multe despre tehnici de negociere, de vânzare sau de citire a chipului. Nu în ultimul rând, românii au căutat pe Google în ce şi cum să investească, domeniul de investiţie cel mai căutat anul acesta fiind fotovoltaicele. Am aflat din lista căutărilor „trending” pe 2023 că cel mai căutat joc a fost Hogwarts Legacy, Untold a fost pe primul loc în căutări între concerte/festivaluri, iar Coldplay conduce la capitolul trupe; emisiunea cea mai căutată a fost America Express, Valea Zălanului a fost locul din România cu cea mai mare creştere a interesului în căutări, în timp ce locul de muncă cel mai „trendy” în căutări a fost cel de skipper.

Topurile celor mai populare căutări pe Google în 2023 au fost realizate folosind liste „trending”: căutări care au înregistrat o creştere susţinută faţă de 2022, pe o perioadă considerabilă de timp. Listele „trending” sunt diferite de cei mai căutaţi termeni (expresii/cuvinte pe Google, care cuprind volume absolute şi tind să se schimbe foarte puţin de la an la an). Analiza căutărilor trending permite identificarea intereselor specifice anului 2023. Iată mai jos listele de anul acesta.

Momente / Reperele anului 2023

1. Cutremur

2. Chat GPT
3. Rona Hartner
4. Israel Gaza conflict
5. iPhone 15
6. Cutremur Turcia
7. Oppenheimer
8. România-Elveţia
9. Grevă profesori
10. Character AI

Filme
1. Oppenheimer
2. Barbie movie
3. Romina VTM
4. Culpa mia
5. Avatar 2
6. Miami bici 2
7. The Nun 2
8. John Wick 4
9. Five Nights at Freddy’s
10. Creed 3

Seriale
1. Wednesday
2. Ginny and Georgia
3. The last of us
4. Lia soţia soţului meu
5. Golden boy
6. Clanul
7. Camera 609
8. Groapa
9. The idol
10. XO kitty

Inteligenţa artificială
1. Ion inteligenţă artificială
2. Inteligenţă artificială chat
3. Program inteligenţă artificială
4. Inteligenţă artificială aplicaţie
5. Inteligenţă artificială film
6. Site inteligenţă artificială
7. Inteligenţă artificială referat
8. Ce este inteligenţă artificială
9. Inteligenţă artificială fotbal
10. Master inteligenţă artificială Craiova

Diete
1. Dieta Nupo
2. Dieta cu lapte
3. Dieta Cambridge
4. Dieta scandinavă
5. Dieta Natman
6. Dieta Coman
7. Dieta balerina
8. Dieta cu ouă fierte
9. Dieta Rina tabel
10. Dieta Toman

Reţete
1. Magiun de prune reţetă
2. Reţetă parizer de casă
3. Dulceaţă de căpşuni reţeta bunicii
4. Sex on the beach reţetă
5. Gălbiori reţete
6. Scovergi reţetă
7. Sos olandez reţetă
8. Reţete cu tapioca
9. Compot de prune reţetă
10. Gogoşari în oţet reţetă

Cum…?
1. Cum a murit Vlad Ţepeş
2. Cum se produce un cutremur
3. Cum se face maiaua
4. Cum se foloseşte cardul de energie
5. Cum să devii o femeie fatală
6. Cum se joacă remi
7. Cum se face siropul de păpădie
8. Cum se transmite holera
9. Cum cumpăr acţiuni Hidroelectrica
10. Cum se încheie mediile

Ce este…?
1. Haarp ce este
2. Ce este vaginismul
3. Roxadustat ce este
4. Ce este Hamas
5. Grafen ce este
6. Fentanil ce este
7. Ce este scarlatina
8. Ce este homocisteina
9. Ce este pe 24 august
10. Kibbutz ce este

Tehnici
1. Tehnici de negociere
2. Tehnici de nursing
3. Tehnici de vânzare
4. Tehnici de citire a chipului
5. Tehnici de evaluare şi îngrijiri acordate de asistenţii medicali
6. Tehnici de masaj
7. Tehnici de respiraţie
8. Tehnici de vopsit ouă
9. Tehnici de comunicare
10. Tehnici de manipulare

Investiţie
1. În ce să investeşti în 2023
2. Cum să investeşti
3. Investiţie parc fotovoltaic
4. Investiţie dex
5. Cum investeşti în indicele BET
6. Cum investeşti la bursă
7. Investiţie panouri fotovoltaice
8. Cum investesc americanii
9. Investiţie în Hidroelectrica
10. În ce să investeşti 10000 euro

Idei
1. Idei de afaceri 2023
2. Idei de costume din materiale reciclabile
3. Idei mâncare gătită
4. Idei notiţe Instagram
5. Idei de desene simple
6. Idei pacheţel grădiniţă
7. Idei mărţişoare 2023
8. De la idee la bani
9. Idei de provocări
10. Idei de cină sănătoasă

Căutările anului 2023 sunt realizate pe mai multe categorii, urmărind să surprindă trenduri de căutare din România în anul care tocmai se încheie. Listele cuprind căutările „trending”, căutări care au înregistrat o creştere, în perioada 1 ianuarie 2023 – 1 decembrie 2023. Ierarhizarea în fiecare listă este făcută după volumul căutărilor. Listele „trending” sunt diferite de cele cu cele mai căutate expresii/cuvinte pe Google, care cuprind volume absolute şi tind să se schimbe foarte puţin de la an la an. Analiza căutărilor trending permite identificarea intereselor specifice anului 2023.

Listele au fost create utilizând combinat mai multe servicii şi instrumente care ne oferă o imagine detaliată asupra trendurilor de căutare la nivel global şi regional. Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public, care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp şi termeni utilizaţi. De asemenea, utilizăm instrumente interne care ne permit să realizăm analize complexe suplimentare. Mai mult, am eliminat spam-ul, căutările de navigare şi cele care se repetă.

Listele au fost realizate pe baza cifrelor de trafic de pe adrese din România, care au realizat atât căutări pe google.com, cât şi pe domeniul local (google.ro) şi căutările mobile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa contact@news20.ro.

spot_imgspot_img