Ce este Ethereum si cum functioneaza?

O data cu dezvoltarea tehnologiei si a mediului virtual, domeniul financiar bancar a luat si el o alta turnura. Oameni pasionati de tot ce inseamna nou au decis ca este momentul ideal pentru introducerea unor monede virtuale, care sa poata fi folosite pentru achizitionarea a diferite servicii sau produse mult mai usor.

Acesta este conextul in care a aparut si Ethereum, o platforma online care este in prezent utilizata de sute de mii de oameni din toate colturile lumii. In randurile ce urmeaza sunt prezentate principalele aspect referitoare la aceasta retea, cu scopul de a informa indivizii despre noutatile financiare.

Ce este Ethereum?

Pentru inceput, important de precizat este faptul ca Ethereum reprezinta o platforma de tip software, care este deschisa pentru toti cei interesati si care a fost creata in stil blockchain, cu ajutorul tehnologiei retetellor publice.

Mai exact, utilizatorii au libertatea de a construi aplicatii descentralizate, pe care ulterior sa le foloseasca pentru a cumpara produse si servicii, dar si pentru a comercializa criptomonedele atat de discutate in prezent.

Cine a creat reteaua?

In ceea ce priveste fondatorul retelei online, Vitalik Buterin este cel care a pus bazele Ethereumului. Acesta si-a inceput cariera drept programator la Bitcoin in anul 2013, perioada in care criptomonedele erau inca idei aflate la inceput de drum.

Ulterior, Buterin a inceput un proiect personal pentru crearea platformei anterior amintite, pe care a si lansat-o in anul 2015. In momentul in care s-a deschis oficial blockchain-ul, in mediul virtual erau pregatite deja 11.5 milioane de monede pentru a fi puse in vanzare.

In ciuda faptului ca in primul an, criptomonedele utilizate in reteaua lui Buterin nu au prezentat un interes foarte mare pentru publicul larg, ulterior lucrurile s-au schimbat. Mai exact, din 2017, valoarea criptomonedelor a inceput sa creasca in mod considerabil, ajungand pana la 10 dolari. In prezent, valoarea unei singure monede virtuale poate ajunge si la 400 de dolari.

Care sunt caracteristicile platformei?

Printre principalele caracteristici ale platformei se numara faptul ca aceasta este descentralizata, adica functioneaza datorita miilor de calculatoare ce opereaza in permanenta, dar si faptul ca se invarte in jurul criptomonedelor folosite pentru schimburi de diferite tipuri. Mai mult, programele specifice blockchain-ului ruleaza intr-un mod sigur, fara a fi nevoie de interventie umana si de forta de munca.

Beneficii

Lista beneficiilor de care au parte utilizatorii Ethereumului este una destul de lunga. De exemplu, nicio terta parte nu poate modifica datele, asa cum se intampla in cazul bancilor, iar sansele de aparitie a coruptiei si a fraudarii sunt net diminuate. De ce?

Aplicatia ruleaza pe baza unei retele care este formata in jurul conceptului de consens, ceea ce inseamna ca cenzura nu se poate aplica. Mai mult, securitatea este unul dintre principalele avantaje ale intregii platforme, pentru ca aplicatia este extrem de bine protejata impotriva oricarui tip de atac cibernetic.

Informatiile prezentate anterior reprezinta o introducere excelenta pentru incepatorii in domeniul criptomonedelor, care isi doresc sa inteleaga cum functioneaza acest principiu inca relativ nou pe piata.

Datorita numeroaselor beneficii de care au parte astfel oamenii, numarul utilizatorilor platformei online creste de la an la an!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *