Ce le-a răspuns Zelenski americanilor când s-au oferit să-l scoată teafăr din Ucraina

Volodimir Zelenski a respins oferta Statelor Unite de a-l scoate din țară, deși președintele ucrainean a subliniat deja că este ținta principală a invaziei rusești, spunând că ”are nevoie de muniție, nu de o plimbare”.

Volodimir ZelenskiFoto: ukrinform.net

Propaganda rusă a susținut ieri dimineață că Zelenski a fugit din țară, președintele ucrainean respingând minciuna cu o transmisiune live pe Twitter din Kiev împreună cu mai mulți demnitari.

Oficiali americani și ucraineni au spus că Statele Unite i-au transmis lui Zelenski că sunt gata să-l scoată din Ucraina.

Acesta a respins oferta, iar sâmbătă dimineață a ieșit cu un nou mesaj video, spunând că ”eu sunt aici și armata noastră nu depune armele. Vom lupta pentru pământul nostru”.

Potrivit ambasadei ucrainene în Marea Britanie, când a respins oferta americanilor de a pleca din Ucraina, Zelenski a spus: ”Lupta este aici; am nevoie de muniție, nu de o plimbare.”

Acesta rămâne în Ucraina deși, vineri dimineață, le-a spus cetățenilor țării sale că „potrivit informațiilor pe care le avem, inamicul m-a marcat ca țintă nr. 1, familia mea ca țintă nr. 2. Ei vor să distrugă Ucraina din punct de vedere politic, distrugând șeful statului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *