Ce reprezintă un împrumut fără garant – avantaje și riscuri

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Împrumuturile rapide reprezintă un tip de împrumuturi negarantate. Aceasta înseamnă că la retragerea acestora, instituția de credit nu este garantată de nicio garanție sau garant. Ratele dobânzilor aplicate la aceste tipuri de împrumuturi sunt adesea mai mari decât în restul cazurilor. Doar cele mai bune companii de creditare oferă credite fără garant. De ce se întâmplă acest lucru și care sunt riscurile vor fi discutate mai jos.

Fiecare aplicație începe cu o verificare

Toată lumea primește un venit din care să trăiască, să plătească facturile, să se hrănească și să-și acopere cheltuielile. În funcție de mărimea venitului se determină bonitatea persoanei, adică cât ar putea rambursa în fiecare lună dacă ar lua un împrumut. Companiile care acordă împrumuturi negarantate nu vor să-ți retragă direct o parte din salariu atunci când îl primești, pentru că au încredere în tine. Aceasta înseamnă că te vor întreba despre veniturile tale și cuantumul acestora, dar nu vor cere nimic în plus, cum ar fi documente și nici nu vor lua nicio măsură suplimentară în ceea ce privește finanțele tale. Pe baza informațiilor pe care le-ați oferit, aceștia vor stabili care va fi suma ratei pe care o poți plăti.

Multe companii le oferă clienților și calculatoare de împrumut online, care calculează automat rata acceptabilă pentru o anumită sumă de credit rapid.

Pentru ce sunt garanții?

În general, un garant se referă la o persoană care își asumă responsabilitatea față de instituția de credit că îți vei acoperi împrumutul. Totuși, dacă se întâmplă ceva și nu poți, el este obligat să acopere rata. Unele companii solicită garanți care au venituri peste un anumit nivel pentru a putea garanta o rentabilitate de 100% a banilor. Din păcate, există multe companii de credit care abuzează de această practică și solicită clienților lor să ofere mai mulți garanți, iar toate trebuie să aibă venituri peste o anumită sumă. Aceasta este o practică proastă, deoarece majoritatea oamenilor nu îndeplinesc această cerință de timp și datorează o taxă de penalizare. Aceasta este una dintre acele practici ilegale pe care companiile conștiincioase nu le folosesc.

De menționat că garanții au aceeași răspundere penală ca și debitorii. Ei sunt responsabili cu proprietățile și veniturile lor. De asemenea, se menționează dacă sunteți garant al cuiva, adică nu este ceva ce puteți ascunde atunci când sunt necesare astfel de informații. Dacă debitorul real încetează să plătească ceea ce a luat drept împrumut, atunci garantul trebuie să-l ramburseze. Când se întâmplă acest lucru, garantul poate începe să caute bani de la debitor. De asemenea, el poate pretinde împotriva partenerului debitorului dacă poate dovedi că împrumutul a fost pentru cheltuielile familiei. Astfel, soțul debitorului va fi obligat la plata sumei.

Sursă:  online-imprumuturi.ro

spot_imgspot_img