Ce sa alegi, mobila moderna sau clasica?

Ai o casa noua pe care trebuie sa o mobilezi, insa iti dai seama ca apare o dilema: ce fel de mobila sa alegi? Sa alegi stilul clasic sau stilul modern? Sa le alegi pe amandoua, chiar daca se opun reciproc? Pe ce baza ar trebui sa alegi? Care sunt criteriile pe care trebuie sa te bazezi atunci cand alegi piesele de mobilier printre sutele de optiuni existente?

Exista diferente esentiale si obiective intre mobila moderna si mobila clasica, dintre care multe se potrivesc perfect cu personalitatea si gusturile celor care cumpara un anume tip de mobilier. Aceste diferente iti permit sa ajungi la o anumita optiune, in special in ceea ce priveste tipul de camera sau de mediu. Pentru a lua decizia corecta, este in primul rand bine sa iei in considerare aspectul casei tale, incluzand liniile arhitecturale ale acesteia si tipul de mesaj pe care doresti sa il transmiti celor care iti viziteaza casa.

Alternativele stilistice cu siguranta nu lipsesc si, uneori, chiar se pot combina, dar exista cu siguranta o diferenta importanta intre un apartament intr-un bloc din centrul orasului si o vila impunatoare situata intr-o zona rezidentiala.

Mobilier clasic: sic si elegant

Casa ta, caracterizata poate prin detalii istorice si o anumita eleganta, ar putea fi decorata cu mobilier clasic. Acesta din urma se distinge prin elemente care iti ofera un stil atemporal, precum biblioteci impunatoare din lemn de cires si dulapuri cu incrustatii ce amintesc de cele ale caselor celor de vita nobila!

O casa care prezinta acest tip de mobilier este adesea echipata cu pardoseli realizate cu materiale de calitate, precum cele din marmura sau parchet din lemn masiv, si este imbogatita cu obiecte decorative cu o puternica amprenta vintage, precum covoare, vaze si tablouri. Clasicul este, prin definitie, bogat, nu atat din punct de vedere al valorii obiective, cat din punct de vedere cantitativ. Este capabil sa decorezi literalmente spatiile cu mobilier care, in acelasi timp, evoca sentimente de convivialitate si intimitate, din materiale precum lemnul de calitate superioara si sticla cu vitralii.

Mobilier modern: curat si minimal

Pe de alta parte, daca ideea ta este sa iti amenajezi casa intr-un stil modern, tot ce trebuie sa faci este sa te concentrezi asupra mobilierului minimalist. Vorbim despre un stil curat si liniar, capabil sa sublinieze anumite trasaturi light, dar si sobrietatea formelor. Trebuie sa optezi pentru materiale moderne precum otelul, plexiglasul, sticla si lemnul ecologic. Stilul modern presupune mobilier in culori bine definite, poate chiar puternice precum rosu, negru sau gri. Tot in acest stil modern, curat, poti opta pentru mobila scandinava, extrem de apreciata, in special de tineri, pentru ca da impresia de sustenabilitate si apartenenta la o noua generatie.

Cand clasicul si modernul pot coexista

Designerii de interior ofera celor care doresc piese de mobilier atat clasice, cat si moderne, posibilitatea de a fuziona cele doua stiluri, dand viata, de exemplu, unei solutii moderne de amenajare infrumusetata cu accesorii clasice capabile sa transmita personalitate in camerele casei. Prin amestecarea stilurilor vei obtine un efect nebunesc si absolut unic, care cu siguranta nu va trece neobservat si iti va aduce admiratia sincera a tuturor oaspetilor tai. Optand pentru aceasta solutie, vei scapa de monotonie si vei putea experimenta coexistenta solutii de mobilier cum ar fi piesele de inspiratie industriala cu mobilierul etnic, mobila masiva combinata cu cea contemporana, pana cand vei obtine un stil cat se poate de personal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *