Ce sa faci cand laptopul tau nu mai porneste

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Laptopul tău nu mai pornește și te simți pierdut? Nu te îngrijora, e o problemă comună și, de multe ori, poate fi rezolvată fără să apelezi imediat la un service. În acest ghid, îți voi prezenta pașii pe care îi poți urma pentru a identifica și, eventual, remedia problema. Dacă totuși nu reușești, vei ști exact ce să explici la un service de reparatii laptop Bucuresti pentru a obține ajutor profesionist.

1. Verifică alimentarea

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să te asiguri că laptopul primește curent electric.

 • Cablu de alimentare: Verifică dacă cablul de alimentare este conectat corespunzător la laptop și la priză.
 • Adaptorul de curent: Asigură-te că adaptorul de curent funcționează corect. Poți încerca să folosești un alt adaptor compatibil pentru a elimina această posibilă cauză.
 • Bateria: Dacă laptopul tău are o baterie detașabilă, scoate-o și încearcă să pornești laptopul doar cu alimentarea din priză. Dacă bateria este integrată, încearcă să o resetezi prin ținerea apăsată a butonului de pornire timp de 15-20 de secunde.

2. Indicatorii LED și sunetele emise

Laptopurile sunt echipate cu indicatori LED și, uneori, emite sunete care pot indica probleme specifice.

 • LED-uri de alimentare: Dacă LED-ul de alimentare nu se aprinde deloc, problema ar putea fi la sursa de alimentare sau la placa de bază.
 • Sunete de avertizare: Unele laptopuri emit bip-uri pentru a indica erori hardware. Verifică manualul laptopului pentru a interpreta aceste sunete.

3. Ecranul

Uneori, laptopul pare că nu pornește, dar de fapt problema este la ecran.

 • Luminozitatea: Ajustează setările de luminozitate, deoarece unele laptopuri permit setarea luminozității la un nivel foarte scăzut.
 • Conectare la un monitor extern: Conectează laptopul la un monitor extern pentru a verifica dacă problema este la ecranul laptopului.

4. Perifericele

Un dispozitiv periferic defect poate împiedica pornirea laptopului.

 • Deconectează toate perifericele: Scoate toate dispozitivele externe (mouse, tastatură, stick-uri USB) și încearcă să pornești laptopul. Uneori, o problemă cu unul dintre aceste dispozitive poate bloca pornirea.

5. Resetarea componentelor interne

Resetarea componentelor interne poate ajuta la rezolvarea problemelor de pornire.

 • Resetarea BIOS-ului: Scoate bateria și adaptorul de alimentare, apoi ține apăsat butonul de pornire timp de 30 de secunde pentru a reseta BIOS-ul. Conectează din nou bateria și adaptorul și încearcă să pornești laptopul.

6. Problema hardware

Dacă ai verificat toate cele de mai sus și laptopul tot nu pornește, ar putea fi o problemă hardware mai gravă.

 • RAM: Memoria RAM defectă poate împiedica pornirea laptopului. Dacă ai două module RAM, încearcă să pornești laptopul cu câte unul dintre ele, pe rând.
 • SSD/HDD: Dacă laptopul emite sunete ciudate sau LED-ul de activitate al hard disk-ului rămâne aprins, este posibil să ai o problemă cu unitatea de stocare. În acest caz, contactarea unui service laptop București pentru diagnostic și reparație este recomandată.

7. Pasta Termoconductoare și Răcirea

Problemele de supraîncălzire pot afecta pornirea laptopului.

 • Curățarea ventilatoarelor: Acumularea de praf în ventilatoare poate cauza supraîncălzire. Curăță ventilatoarele și radiatorul cu aer comprimat.
 • Schimbarea pastei termoconductoare: Înlocuiește pasta termoconductoare pe procesor și GPU. Pasta termoconductoare de înaltă calitate, precum Arctic MX-4, MX-6 sau Thermal Grizzly, poate îmbunătăți semnificativ disiparea căldurii și performanța termică.

8. Probleme Software

Uneori, problemele software pot împiedica pornirea corectă a laptopului.

 • Modul Safe Mode: Încearcă să pornești laptopul în Safe Mode pentru a verifica dacă problema este cauzată de un driver sau un software recent instalat.
 • Repararea sistemului de operare: Utilizează un mediu de instalare Windows pentru a accesa opțiunile de reparare și pentru a încerca să repari fișierele de sistem corupte.

Problemele cu pornirea laptopului pot fi frustrante, dar urmând acești pași, ai șanse mari să identifici cauza și să o remediezi. Dacă totuși nu reușești să rezolvi problema, nu ezita să apelezi la un service laptop București pentru ajutor profesionist. Ei pot oferi diagnostic precis și soluții adecvate pentru a-ți readuce laptopul la viață.

spot_imgspot_img