Ce sa faci daca lucrurile in relatie nu mai functioneaza

Rutina in cuplu este ca hipertensiunea arteriala in medicina. Exista un motiv pentru care este numita dusmanul tacut, intrucat poti avea aceasta boala fara sa stii – in special daca nu efectuezi controale medicale frecvente – si sa afli despre orice simptom care poate fi chiar destul de grav ca un accident cerebrovascular.

Cuplurile aflate in rutina simt, pe de o parte, linistea si protectia obiceiului, dar trec si prin plictiseala obiceiului in sine. Timpul trece si, intrucat se afla intr-o zona de confort, nu isi dau seama ca si-au pierdut pasiunea. Se simt la fel de normal. Si cum este intotdeauna mai dificil sa vezi realitatea din interior decat din exterior, acelasi lucru se intampla si pentru persoanele hipertensive: acestia devin constienti de situatia lor cand apare o anumita manifestare, uneori grava sau ireversibila.

Pentru a iesi din rutina, trebuie sa va dati seama mai intai ca va aflati in interiorul acesteia sau cel putin pe margine. Si asta necesita un proces de introspectie, analizand sentimentele si senzatiile pe care partenerul tau le trezeste in tine si revizuirea pas cu pas a relatiei tale, in special cea erotica.

Pentru a va ajuta in aceasta lucrare de revizuire, va vom spune cativa indicatori de baza ca voi si partenerul dvs. se incadreaza intr-o relatie monotona si de rutina. Intalnirile sexuale sunt previzibile. Ziua, locul, calea de a incepe, pozitiile … ai putea descrie totul cu o precizie aproape matematica inainte de a se intampla. Prin urmare, nu se intampla nimic care sa te surprinda.

Ai un sentiment mai fratern decat senzual pentru partenerul tau. Sunteti prieteni buni si asta impiedica trezirea senzatiilor mai erotice. In terapia cuplurilor acest fenomen se numeste parentalizare a legaturilor. Sexualitatea nu este o prioritate. Exista alte nevoi care au un loc predominant in viata ta: copii, economie, o cariera profesionala, hobby-uri, prieteni.

Uneori, starea de monotonie este de asa natura incat sa faci sex sau nu, este acelasi lucru. Desigur, in masura in care nu iti aduce aceleasi niveluri de placere ca inainte, pierzi dorinta si interesul de a face acest lucru.

Schimbarea peisajului Un bun stimul pentru a pune capat monotoniei este schimbarea contextului. Cine spune ca sexul trebuie facut doar in pat? Recuperati emotia primelor vremuri si improvizati noi scenarii. Ce se intampla daca setati camera cu lumini, muzica si lumanari pentru a crea un climat diferit? Sau de ce nu incercati alte parti ale casei? De ce sa astepti pana la culcare? Surprinde si fii uimit! Ce zici de a petrece un weekend intreg intr-o camera de hotel? O deconectare va va face bine. Si in masina? Sau in natura? Pune-ti imaginatia la lucru!

Comform specialistilor, multe cupluri se bucura de un film pentru adulti inainte sau in timpul intalnirii lor intime. Daca este un subiect despre care nu ati vorbit deja, ii puteti surprinde cu un film de acest tip. Pe www.pornoromania.live gasiti o varietate de filme erotice de unde va puteti inspira pentru propriul scenariu.

Acordati atentie acestor indicatori, vorbeste cu partenerul despre asta si nu lasati in voia sortii ceea ce ati putea rezolva. Cu cat veti lua o decizie buna, cu atat mai multe sanse sa iesiti din starea monotona. Desigur, ambele parti trebuie sa fie aliniate cu acelasi obiectiv, altfel ar fi o incercare esuata inainte de a incepe. Si de acolo unele resurse, cum ar fi comunicarea sexuala afirmativa, creativitatea erotica si fanteziile erotice vor fi pilonii pentru a modifica acest scenariu erotic de rutina. In noua mea carte, Ghid practic pentru erotismul infinit, va spun cum sa o faceti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *