Ce se întâmplă cu milionul de Bitcoin pe care îl avea Mircea Popescu, românul mort în Costa Rica – Capital

Chiar dacă era de fapt român, și nu polonez, așa cum s-a scris în unele publicații, întreaga comunitate Bitcoin îl plânge deja pe Popescu. El a fost un element de bază în primele zile ale criptomonedei Bitcoin și este recunoscut ca „tatăl maximalismului toxic”, potrivit sursei citate.

Mircea Popescu a declarat că este singurul om care a deţinut vreodată un milion de Bitcoini. Potrivit preţului de tranzacţionare de astăzi, circa 34.200 dolari per Bitcoin, un milion de criptomonede s-ar traduce prin 34,2 miliarde de dolari.

Dar, chiar deținea un milion de Bitcoin? Și dacă a făcut-o, ce se va întâmpla acum cu ele? Sunt pierdute pentru totdeauna sau vor ajunge în cele din urmă pe piață, conducând prețul în jos? Bitcoinist susține că unele indicii despre viața lui ar putea răspunde la aceste intrebări.

Polarizantul Mircea Popescu

A fost primul și cel mai extrem maximalist Bitcoin. În 2011, el a fondat MPEx, un vechi „schimb în care se tranzacționează acțiuni, obligațiuni, opțiuni și alte tipuri de valori mobiliare”. A fist un utilizator al forumului Bitcointalk, pe care a descris-o astfel: „Este de datoria mea să postez aici. Acest schimb este condus de un personaj român dubios, care este un stealer de conținut, spammer.”

În blogul său Trilema, i-a denunțat pe escroci și a luat peste picior SEC. Dincolo de toate celelalte idei ale sale, Mircea Popescu a înțeles de la început importanța Bitcoin.

Ce se va întâmpla cu BTC-ul lui Popescu?

Cu doar câteva zile în urmă, Popescu se lăuda online că este singurul milionar de Bitcoin. O afirmație pe care mulți oameni nu o cred. Cel mai important zvon online este că familia sa nu poate accesa adresele Bitcoin și că lumea a pierdut acel milion de BTC, dacă chiar a existat, pentru totdeauna.

Dar Popescu era un deținător de Bitcoin bine informat și probabil avea un plan. Dar moartea sa a venit pe neașteptate. Ziarul din Costa Rica a relatat: „Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8:30 când Popescu a mers la înot în sectorul Tramonto, unde a fost târât de curenți și a murit acolo”.

Dacă avea într-adevăr un milion BTC, iar acele monede aterizează pe piață, prețul va scădea. Dacă, dimpotrivă, acele monede s-au pierdut pentru totdeauna, atunci fiecare Bitcoin existent va valora și mai mult.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *