Ce semnificatie are un buchet mireasa?

Buchetul de mireasa este unul dintre cele mai importante detalii ale tinutei, un accesoriu caruia fiecare mireasa ii acorda o atentie deosebita.

Ce simbolizeaza buchetul de mireasa

Un buchet mireasa este considerat a aduce fericire si satisfactie in casatorie, in timp ce panglica cu care este legat buchetul simbolizeaza uniunea. Traditia de a purta decoratiuni (de obicei din aceleasi flori) pe reverul mirelui a aparut pentru prima data in Evul Mediu. Apoi, cavalerii purtau culorile doamnelor lor in armura in timpul turneelor. In timpul ceremoniei de nunta in epoca victoriana, mirii schimbau flori care aveau un sens specific pentru ei.

Ce inseamna buchetul de nunta?

Astazi, sensul de buchet de flori este o parte inevitabila a aparitiei fiecarei mirese, detaliul de o importanta semnificativa, dar cu scop decorativ.

Pe vremuri, miresele purtau flori, deoarece efectele lor magice le protejau boli si nenorociri. Se credea ca parfumurile intense ale diferitelor plante vor alunga spiritele rele. In perioada romana, mirii purtau ghirlande de flori la gat care simbolizau viata noua, speranta si credinta. Aceasta traditie continua si astazi pe unele insule tropice.

Buchet delicat Ana

Buchetul de mireasa in zilele noastre

Astazi, nu este cazul. Miresele poarta buchetul ca accesoriu, dar multe dintre ele acorda atentie tipului de flori si le aleg pe cele ale caror semnificatie simbolica va corespunde personalitatii lor. Fiecare femeie iubeste florile, si asta nu numai pentru a le primi cadou, pentru a-si decora casa sau pentru a le purta, cu atat mai mult, ca un buchet pentru a purta si a complimenta rochia de mireasa intr-una dintre cele mai memorabile zile din viata ei. Un buchet mireasa bujori este o parte esentiala a tinutei unei mirese moderne, indiferent daca este vorba de o nunta bogata opulenta sau de o simpla nunta in gradina familiei. Este adevarat ca florile adauga frumusete vizuala si un plus de romantism unei nunti, dar exista motive mai profunde pentru prezenta lor.

O mireasa care poarta flori isi are radacinile in cele mai vechi timpuri. In Roma Antica, miresele purtau ghirlande de flori, crezand ca florile semnifica noi inceputuri, fidelitate si speranta de fertilitate.  Alege cele mai frumoase buchete mireasa de la floraria-rosalia.ro si nu vei regreta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *