Ce sunt vergeturile si cum scapam de ele cu un tratament vergeturi cu laser?

Un verget este un tip de cicatrice care se dezvolta atunci cand pielea noastra se intinde rapid.

Schimbarea brusca determina ruperea colagenului si elastinei, elemente indispensabile care sustin pielea noastra. Pe masura ce pielea se vindeca, pot aparea vergeturi. Nu toata lumea dezvolta aceste benzi inguste pe piele. Nivelurile fluctuante de hormoni par sa joace un rol important in aparitia vergeturilor.

Din fericire, exista o metoda foarte buna de a scapa de vergeturi cu ajutorul unui tratament vergeturi cu laser.

Este important sa intelegem ca niciun tratament nu functioneaza pentru toata lumea la fel – si multe produse nu par sa functioneze deloc. Creme, lotiuni si geluri pentru vergeturi – sunt doar bani aruncati in vant.

Proceduri pe care le efectueaza dermatologii include adesea:

-Peeling chimic;

Tratament laser vergeturi;

-Microdermabraziune; s.a.

Vergeturi-3 sedinte

Pentru a-ti oferi cele mai bune rezultate, medicul dermatolog poate utiliza mai multe proceduri. De exemplu, medicul dermatolog te poate trata cu peeling si apoi cu un tratament cicatrici laser.

Daca dezvolti vergeturi, este foarte probabil ca acest fenomen sa se intample   in:

-Puseuri de crestere care sunt mai accentuate in perioada pubertatii;

-Sarcina;

-Pierdere sau crestere rapida in greutate;

-Antrenamentul cu greutati atunci cand ai o crestere musculara prea rapida.

Aplicarea unui corticosteroid pe piele pentru o lunga perioada de timp poate provoca, de asemenea, vergeturi. Daca ai boala Cushing sau sindromul Marfan, este posibil sa experimentezi la fel vergeturi.

Cum arata vergeturile

Cand numai apar, acestea tind sa fie rosii, violet, roz, maroniu-roscat sau maro inchis, in functie de culoarea pielii. Vergeturile timpurii se pot simti usor ridicate si pot provoca mancarime. In timp, culoarea se estompeaza si benzile inguste se afunda sub piele. 

Doar un tratamnet adecvat te va putea scapa de vergeturi o data pentru totdeauna, si este praxtic imposibil sa o faci in conditii casnice.

Ca in toate procedurile, tratamentul cu laser poate avea careva efecte secundare. Insa,  in mainile calificate ale unui dermatolog certificat, efectele secundare tind sa fie minore si temporare. Pielea se poate inrosi si umfla dupa o procedura, dar aceasta senzatie tinde sa dispara in cateva ore sau zile fara a avea reactii adverse.

Ai incredere in clinica Yiara pentru o procedura de tratament al vergeturilor care sa te scape de ele o data pentru totdeauna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *