Ce sunt lenjeriile din bumbac finet si de ce merita sa dormi pe ele?

O buna parte a fiecarei zile o petrecem dormiond. Patul este, asadar, unul dintre cele mai utilizate obiecte pe care le detinem si alaturi de el se regasesc accesorii precum salteaua, pernele si lenjeria de pat.

Impactul pe care il are somnul asupra intregii noastre vieti este urias. Tocmai de aceea, este bine sa ne asiguram ca dormim cat mai confortabil, pe o saltea care ofera sustinere corecta pe o perna de buna calitatea si intr-o lenjerie care asigura o aerisire buna in timpul noptii si nu acumuleaza praf sau acarieni.

Exista o multime de tipuri de lenjerii de pat, insa cele mai populare sunt cele din bumbac. Bumbacul este un material 100% natural, pastreaza caldura in timpul iernii, ofera o buna aerisire in timpul verii si este natural. Exista mai multe tipuri de bumbac iar in ultimii ani, foarte populara a fost categoria de lenjerii bumbac finet

De ce bumbac finet?

Lenjeriile din bumbac finet sunt lenjerii ieftine si asigura o multime de avantaje. Bumbacul finet contine zone special create pentru mentinerea caldurii, insa in acelasi timp ofera o aerisire foarte buna si nu favorizeaza aparitia transpiratiei. Este, asadar, o solutie excelenta pentru orice perioada a anului, asigurand confort sporit.

Acest tip de bumbac este foarte rezistent, este moale si face fata fara probleme spalarilor repetate, fara a-si pierde din proprietati sau din culoare.

Tesaturile finet, o istorie de mai bine de 4 secole

Tesaturile finet au o istorie lunga, care incepe cu hainele din lana. Acestea au fost inventate in secolul XVII pentru oamenii care obisnuiau sa stea foarte mult in frig. Din pacate, lana era greoaie, asadar, s-a trecut usor, usor la combinatii de lana si bumbac si pe masura ce procesul tehologic a devenit din ce in ce mai important, lana a disparut complet, bumbacul fiind combinat cu diverse materiale sintetice pentrru proprietati cat mai bune.

Astazi, bumbacul finet se lauda cu proprietati incredibile si este extrem de apreciat pe lenjeriile de pat. Atata vreme cat achizitionezi o lenjerie din bumbac finet de buna calitate si ai grija de ea, o poti folosi fara probleme ani intregi.

Cum ingrijesti lenjeria de pat?

  • Spal-o singura, fara alte piese vestimentare in cuva masinii;
  • Spal-o intotdeauna intoarsa pe dos, pentrru a proteja culorile;
  • Citeste cu atentie eticheta, pentru a te asigura ca rezista la procesul de centrifugare;
  • Spala la peste 60 de grade Celsius, pentru a te asigura ca toti acarienii mor. Inainte de a face asta insa, asigura-te ca lenjeria suporta o astfel de temperatura;
  • Schimba lenjeria de pat cel putin o data pe saptamana. Este bine sa ai tot timpul la indemana cel putin 3 lenjerii: una pe care sa o folosesti, una care sa fie la spalat si una care sa fie in dulap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *