Ce trebuie sa observi cand vizitezi o casa pentru prima data

Te-ai hotarat sa achizitionezi o casa sau un apartament, insa esti la prima experienta de acest gen? S-ar putea sa fie dificil sa observi toate detaliile importante, care sa te asigure ca vei face o afacere buna. Vei fi coplesit de sutele deanunturi imobiliare de pe site-uri si toate casele, sau aproape toate ti se vor parea extraordinare. Insa trebuie sa stii exact ce-ti trebuie si cat poti plati inainte de a bate palma cu un vanzator. Pentru a fi sigur ca vei face o afacere buna, trebuie sa tii seama de anumite lucruri si sa apelezi la portaluri autorizate de unde sa iti selectezi anunturile. Poti sa incepi cu vdi.ro, portalul realizat de echipa Softimobiliar CRM. Portalul iti pune la dispozitie anunturi pentru agentii imobiliare, dezvoltatori imobiliari, persoane fizice, banci si executori. Acest portal este construit intr-un mod simplu de utilizat, cu uneltele moderne, iar scopul sau este de a ajuta la tranzactionarea proprietatilor ce se afla in toata tara. Fie ca doresti sa vezi lista cuapartamente de vanzare Timisoara sau case de vanzare in Bucuresti, portalul vdi.ro iti va oferi anunturi de calitate, cu multe detalii si fotografii, care-ti vor face cautarea mai simpla.

Dupa ce ai selectat cateva locuinte care crezi ca s-ar potrivi dorintelor tale, urmeaza vizita propriu-zisa. In acest fel, vei putea avea o imagine completa a casei pe care intentionezi sa o cumperi, cu toate avantajele si dezavantajele sale. Ce trebuie sa observi?

Crapaturi in pereti

Uita-te cu atentie mare la pereti si inspecteaza tavanul pentru a verifica daca exista fisuri, care pot fi un semn de sol instabil sau afundare – in functie de gravitate, acest tip de problema poate fi foarte scump de remediat. Fisurile prezente in structuri sunt cele care merita mai multa atentie, depind de diferite actiuni externe sau interne si fiecare dintre acestea implica o manifestare vizuala diferita:

• Crapaturi cauzate de sarcinile prea mari asupra structurii.

• Crapaturi cauzate de calitatea slaba a materialelor.

• Crapaturi cauzate de deteriorarea fundatiei.

• Degradarea structurala cauzata de coroziunea armaturilor metalice interne ale grinzilor, stalpilor, podelelor.

• Crapaturi cauzate de expansiunile termice din cauza incendiilor.

• Fisuri in structuri ce au aparut din cauza contractiei sau dilatarii materialelor de constructie.

• Absorbtie diferentiala a umiditatii cu cicluri de inghet si dezghet.

• Crapaturi aparute din cauza actiunilor seismice vechi sau recente.

Distributia spatiilor

Exista suficiente camere? Va trebui sa adaugi mai mult spatiu pentru lucrurile tale?

Un lucru este sa vezi potentialul, dar gasirea timpului si a bugetului necesar transformarii unei case este o alta poveste.

Atentie la expunere

Examineaza cu atentie expunerea pentru a intelege daca interiorul este cald sau rece.

Exista multa lumina naturala? Si aerul? Cum circula? Nu subestima importanta privelistii din casa: daca ai in fata o cladire inalta, gri, nu poti spera sa vezi apusul.

Umezeala si mucegai

Verifica daca nu exista urme lasate de apa si pete sau daca vopseaua nu a fost deteriorata de umiditate: aceste evenimente pot indica prezenta unei probleme de ventilatie. Daca casa se afla la ultimul etaj al unui bloc de apartamente, deschide usile si dulapurile pentru a identifica mirosurile posibile, umiditatea si mucegaiul ascuns.

Sistemul electric

In cazul in care intrerupatoarele si prizele nu sunt in stare buna, este posibil ca sistemul electric sa fie vechi si in curand va trebui sa fie inlocuit. Daca cumperi o casa veche care trebuie complet modernizata si restaurata, in 90% din cazuri sistemul electric trebuie inlocuit complet. Mai ales in cazul cladirilor de moda veche, apare nevoia de a reface sistemul electric sau de a interveni asupra unor componente pentru a aduce totul la standard. Uneori, umiditatea si uzura fac ca si sistemele relativ noi sa fie complet nesigure.

Confidentialitate

A avea privirea vecinilor atintita asupra casei tale nu este cel mai bun lucru, chiar daca in cele din urma este o problema pe care o vei rezolva cu draperii, garduri si plante. Daca, pe de alta parte, canti la tobe acasa, nu cauta un apartament intr-un bloc: vei avea plangeri zilnic.

Observa cu atentie aceste detalii si ia apoi decizia daca sa cumperi sau nu apartamentul sau casa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *