Ce trebuie să știi despre BCA: Avantaje și utilizări

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Unul dintre cele mai cunoscute materiale de construcții este BCA-ul sau betonul celular autoclavizat. Acest material este rezistent, dar și prietenos cu mediul înconjurător, iar un aspect deosebit este acela că materialul contribuie la izolarea termică a incintelor. Află din acest material care sunt avantajele și utilizările BCA-ului, pentru a putea face o alegere corectă pentru locuința ta. 

Ce este BCA?

BCA-ul este un material cimentos, prelucrat și turnat în matrițe astfel încât să se obțină o suprafață aerată a blocurilor. Blocurile mari din matrițe sunt ulterior tăiate, după întărirea parțială și mutate într-un dispozitiv numit autoclavă, unde se produce uscarea totală a  acestora. Acesta este procesul prin care sunt realizate toate tipurile de BCA, inclusiv gama de BCA de la Macon, cunoscut pentru avantajele sale majore în construcții.

Care sunt avantajele blocurile de BCA?

BCA-ul este un material care poate fi folosit pentru o multitudine de lucrări, uneori putând înlocui cu succes sistemele clasice de construire, precum betonul turnat sau zidăria de cărămidă. Astfel, BCA-ul aduce următoarele avantaje:

Material ușor, care nu încarcă construcția

Un aspect important atunci când construim este greutatea proprie a construcției. Aceasta poate influența modul de comportare a construcției și raportarea încărcărilor la nivelul terenului.

O greutate prea mare a construcției și un teren care preia în mod defectuos încărcările reprezintă o problemă, mai ales în contextul în care terenul poate fi influențat de o multitudine de factori. 

BCA-ul este un material care nu influențează greutatea proprie a construcției tocmai pentru că este un material aerat și așadar ușor. Datorită acestui fapt se pot realiza structuri întregi din BCA, cu rezistență foarte bună și greutate proprie scăzută.

Rezistențe foarte bune

BCA-ul este un material cu rezistențe foarte bune la compresiune, așadar poate fi folosit și pentru un regim de construire de tip P+1E, nu doar pentru parter. Cu ajutorul unui mortar adeziv se crează un model țesut, exact ca și în cazul zidăriei cu cărămidă, iar acest lucru asigură un plus de rezistență, mai ales în cazul unor încărcări excepționale, precum seismele. 

Durabilitate foarte mare 

BCA-ul este un material care rezistă foarte bine în timp, în ciuda expunerii la intemperii. Protejat cu materiale de finisare, acesta poate rezista zeci de ani. Cu ajutorul BCA-ului se pot realiza pereți interiori și exteriori, buiandrugi sau chiar corpuri de mobilier exterior. 

BCA-ul este un material rezistent la foc

BCA-ul este realizat din pudră fină de ciment, care nu arde și nici nu produce scântei incandescente. Din acest motiv, clădirile realizate din BCA sunt rezistente la foc și protejează împotriva extinderii incendiilor. 

BCA-ul este un material care izolează fonic

Izolarea fonică este un criteriu foarte important, iar folosirea BCA-ului facilitează reducerea nivelului de zgomot. BCA-ul oprește propagarea zgomotului și în același timp izolează termic foarte bine. 

BCA-ul ajută la finalizarea rapidă a construcțiilor 

Spre deosebire de materialele tradiționale de construire, BCA-ul oferă un termen mai rapid de finalizare a lucrărilor tocmai datorită punerii în operă mai facile. Nu sunt necesare echipe specializate de muncitori și nici condiții speciale de realizare a construcțiilor, astfel că timpul de realizare a clădirilor va fi întotdeauna mai mic.

Costuri reduse

Pentru că nu sunt necesare suprafețe mari pentru depozitare sau condiții speciale pentru a face acest lucru, pentru că nu necesită specialiști pentru punere în operă și nici alte materiale suplimentare (armături sau accesorii), BCA-ul se transformă într-un material care aduce cu sine costuri reduse.

Nu există dezavantaje la nivelul folosirii blocurilor de BCA, deoarece acest material este deosebit de eficient și inovator. BCA-ul devine astfel un material de viitor, cu un potențial enorm, așa că alegerea sa este perfect justificată în contextul construirii moderne.

spot_imgspot_img